Ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Τζιουζέπε Ρόσι

από AllAboutARIS

Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Τζιουζέπε Ρόσι.
Ο 36χρονος Ιταλός επιθετικός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση μέσω μιας ανάρτησής του στα Social Media, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα που θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν δεν είχε τόσους σοβαρούς τραυματισμούς.
Τελευταία του ομάδα η ΣΠΑΛ, με την οποία μέτρησε 5 εμφανίσεις στη Serie B στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Πάρμα, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το 2007 μεταγράφηκε στη Βιγιαρεάλ έναντι 10 εκατ. ευρώ και μαζί της πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, έχοντας 192 εμφανίσεις και 82 γκολ φορώντας τη φανέλα της. Αγωνίστηκε επίσης σε Φιορεντίνα, Λεβάντε, Θέλτα, Τζένοα, Νιούκαστλ και Σολτ Λέικ, ενώ χρίστηκε και 30 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ιταλίας!
«Έφτασε η μέρα που ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το πιο όμορφο παιχνίδι. Ήταν ένα αξέχαστο ταξίδι! Από το να τρέχω με μια μπάλα στην αυλή του σπιτιού μου, στο να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο, στα πιο όμορφα γήπεδα του κόσμου και με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα. Η ζωή μου είναι πλήρης. Αφοσιώθηκα πλήρως, έχυσα αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για το ποδόσφαιρο. Φεύγω γνωρίζοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσα για να πετύχω τους στόχους μου. Αγαπώ το ποδόσφαιρο τόσο πολύ, που δεν θα μπορούσα να τα έχω παρατήσει. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα