Αντσελότι: “Τελευταία δουλειά της καριέρας μου η Ρεάλ Μαδρίτης”

από AllAboutARIS

Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι μάλλον η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η τελευταία δουλειά της καριέρας του. Ο 65χρονος διανύει την τρίτη του χρονιά στη δεύτερη θητεία του στους “μερένχες” και έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι το 2026.

“Νομίζω ότι θα είναι ο τελευταίος μου σύλλογος, πρέπει να το πω” υπογράμμισε ο Αντσελότι . “Αν θα υπήρχε μια ευκαιρία για μια εθνική ομάδα, δεν ξέρω. Δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος να είμαι σε μια εθνική ομάδα για το γεγονός ότι θα έχανα αυτό που μου αρέσει περισσότερο, το “μέρα με τη μέρα”. Το “μέρα με τη μέρα” μου αρέσει. Να είμαι εδώ, να προετοιμάζω την προπόνηση, να μιλάω με τους παίκτες, να προετοιμάζω τα παιχνίδια. Αυτή είναι η 29η σεζόν μου ως προπονητής. Είναι αλήθεια ότι έχω κερδίσει πολλά, αλλά φανταστείτε τον αριθμό των τίτλων που έχασα. Έχασα πολλούς”.

Ο Αντσελότι έχει διαγράψει προπονητική καριέρα τριών δεκαετιών, κατακτώντας πρωταθλήματα σε πέντε διαφορετικές χώρες. Οι πέντε τίτλοι του στο UEFA Champions League τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της διοργάνωσης. Έχει κατακτήσει επίσης τη Serie A με τη Ρόμα και τη Μίλαν, την Premier League με την Τσέλσι, τη Ligue 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου και δύο τίτλους στη La Liga με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

“Είχα την τύχη να πάω στην καλύτερη ομάδα στην Αγγλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, ήμουν τυχερός”, συνέχισε. “Αλλά ήμουν σε θέση να προσαρμοστώ στην κουλτούρα. Προσπάθησα να μάθω τις γλώσσες. Έμαθα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, δεν μπόρεσα να μάθω γερμανικά, είναι αδύνατο – όχι δύσκολο, αδύνατο!”.

Προτεινόμενα Άρθρα