Απέδειξε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στη χθεσινή (28/4) αναμέτρηση στη «Λεωφόρο» με τον Παναθηναϊκό, όμως, είχε μεγάλο κίνητρο. Έκανε, μάλιστα, αυτό που ξέρει καλύτερα απέναντι στους άλλους τέσσερις μεγάλους και κέρδισε έναν αντίπαλο που έπαιζε τα ρέστα του σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κέρδισε τον Παναθηναϊκό, κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Όχι ότι είχε να αποδείξει κάτι ο ΑΡΗΣ, αλλά με αυτά που ακούμε δεξιά και αριστερά, θα πρέπει να αναφέρουμε, κάποια στιγμή και τα αυτονόητα.

Θα πρέπει, επίσης, να αποδίδουμε και τα εύσημα σε αυτούς που τα αξίζουν. Ο Άκης Μάντζιος κέρδισε κατά κράτος στην σκακιέρα της τακτικής τον Φατίχ Τερίμ. «Διάβασε» εξαιρετικά το παιχνίδι του αντιπάλου, πριν την έναρξη του και κατέστησε ακίνδυνο τον Παναθηναϊκό, περιορίζοντας τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε τα μέγιστα και η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στα χαφ ο Ζουλ, το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. Ήταν ο κορυφαίος, έστω και αν είναι δύσκολο να βρει κανείς υστερήσαντα, στον χθεσινό ΑΡΗ. Ακόμα, ο Μάντζιος προσάρμοσε όπως έπρεπε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2, όταν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να παίζει με «γιόμες».

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Το έδειξε, όχι μόνο με την εικόνα του στο χθεσινό ματς, αλλά σε ολόκληρη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο ματς της κανονικής διάρκειας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κέρδισε τον Παναθηναϊκό, ενώ «μαγική» εικόνα ήταν το αποτέλεσμα του εντός έδρας αγώνα για τα πλέι οφ, καθώς κρίθηκε από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΑΡΗ, αλλά και τα τραγικά λάθη του διαιτητή.

Μια που αναφερθήκαμε στον διαιτητή, ο Αγκάγιεφ δικαίωσε, απόλυτα την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την επιμονή της να ορίζονται Έλληνες διαιτητές στα παιχνίδια της. Έστω και αν δεν έκανε λάθος που έκρινε το παιχνίδι, αυτή τη φορά. Το λάθος, όμως, με την ανύπαρκτη κίτρινη στο Ζουλ στα 47΄, είναι για σεμινάριο…

Προτεινόμενα Άρθρα