Απέκλεισε τη Λιλ στα πέναλτι η Λιόν, θύμα έκπληξης η Οσέρ (vid)

από AllAboutARIS

Η Λιόν χρειάστηκε τα πέναλτι για να επικρατήσει 4-2 της Λιλ (κανονικός αγώνας 2-2) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.
Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν με 2-0 στα πρώτα 21 λεπτά χάρις στα γκολ των Σερκί (8΄) και Λακαζέτ (21΄), ευστόχησαν και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν, σε αντίθεση με τους «Λιλουά», που ήταν δύο φορές εύστοχοι.

Πάντως, στην κανονική διάρκεια του ματς η Λιλ κατάφερε να ισοφαρίσει με τα τέρματα των Ντέιβιντ (29΄) και Ζεγκρόβα (64΄), αλλά στη «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.






Η μεγάλη έκπληξη στην φάση των «16» του θεσμού έγινε στο «Αμπε Ντεσάν», όπου η Ροντέζ της Ligue 2 πέταξε έξω από τον θεσμό την Οσέρ, που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με 3-2. Το 1-1 του πρώτου μέρους (προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μέντες στο 3΄ και «απάντησαν» οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις με τον Νιάνγκ) έδειξε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καθόλου εύκολα για το συγκρότημα του Πελισιέ κι αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη με τα γκολ των Κορεντόρ (68΄) και Παρκ Γιουνγκ-Μπιν στο 76΄.
Με δύο γκολ στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης (αυτογκόλ Ντιουφ και Αμπουκλάλ), η Τουλούζ επικράτησε με 3-1 της Ρεμς και προκρίθηκε άνετα στην επόμενη φάση. Στο 62΄ ο Σαϊμπί «έγραψε» το 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με το γκολ του Κατζούστε στο 89΄.
Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Γαλλίας:
Λιόν-Λιλ 4-2 πεν. (κ.α. 2-2)
Τουλούζ-Ρεμς 3-1
Βιερσόν-Γκρενόμπλ 0-1
Οσέρ-Ροντέζ 1-3
Παρί FC-Ανεσί 5-6 πεν. (κ.α. 1-1)
Ανζέ-Ναντ 2-4 πεν. (κ.α. 1-1)
Μαρσέιγ-Παρί ΣΖ 22:10
Πέμπτη 9/2
Λοριάν-Λανς 9/02

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X