Απίθανη Μπρεστ, ισοπέδωσε με τεσσάρα τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία

από AllAboutARIS

Με εντυπωσιακό τρόπο συνεχίζεται η 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Η Μπρεστ έκανε την απόλυτη έκπληξη διαλύοντας την Σάλτσμπουργκ με τεσσάρα μέσα στην έδρα της (01/10, 4-0), ενώ η Στουτγκάρδη δεν μπόρεσε να «λυγίσει» την Σπάρτα Πράγας (01/10, 1-1).
Μυθικό ξεκίνημα για τους Γάλλους που έκαναν το 2/2, ενώ οι Τσέχοι έχουν μαζέψει ήδη τέσσερις βαθμούς. Μπορεί το νέο φορμάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να είναι φτιαγμένο για τους μεγάλους, οι μικροί όμως μέχρι στιγμής έχουν κλέψει τις εντυπώσεις.
Στην Αυστρία η Σάλτσμπουργκ χαμογέλασε πρώτη σκοράροντας με τον Μπαϊντού στο 11ο λεπτό. Μετά από παρέμβαση του VAR όμως το γκολ δεν μέτρησε. Την χαρά αυτή τελικά κατάφερε να τη γευτεί η Μπρεστ, καθώς σε μία άριστα εκτελεσμένη αντεπίθεση ο Σίμα βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο κίπερ και εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0 στο 24ο λεπτό.
Η Σάλτσμπουργκ έψαχνε μανιωδώς γκολ ισοφάρισης, με τον Νταγκχίμ να πλησιάζει στο 56ο λεπτό. Ο 19χρονος Δανός έκανε το σουτ από πλάγια θέση, είδε όμως τον Μπιζότ να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Κόντρα στη ροή του ματς οι Γάλλοι χτύπησαν και δεύτερη φορά. Στο 66ο λεπτό ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, γράφοντας το 2-0.
Απίστευτα πράγματα έγιναν στην Αυστρία, με την Μπρεστ να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα στο 71ο λεπτό, με τον Σίμα να σκοράρει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Οι Γάλλοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 76’ ο Περέιρα μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής τον κίπερ των γηπεδούχων για το 4-0, βάζοντας και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.
Στη «μονομαχία» της Γερμανίας η Στουτγκάρδη κατάφερε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Μίτελσταντ με μία υπέροχη σέντρα βρήκε στην κίνηση τον Μιγιότ, με τον νεαρό Γάλλο να καρφώνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων.
Ακριβώς δύο λεπτά μετά η Στουτγκάρδη είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της με τον Λέβελινγκ να δοκιμάζει ένα συρτό σουτ, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα σε μία εκπληκτική επέμβαση στο 9ο λεπτό.
Η πρώτη αντίδραση της Σπάρτα Πράγας ήρθε στο 14’ με τον Βίτικ να επιχειρεί να ισοφαρίσει με κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε απευθείας άουτ. Το γκολ που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι ήρθε στο 32ο λεπτό από ένα τέλεια εκτελεσμένο φάουλ του Κέρινεν που έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Νιούμπελ για το 1-1.
Οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν και πάλι το προβάδισμα, με την κορυφαία τους φάση να έρχεται στο 65ο λεπτό και πάλι με τον Μιγιότ. Όμως αυτή τη φορά το τελείωμα του 22χρονου να κόβεται τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα