Αποκαλυπτικός Ζιντάν στην Equipe

από AllAboutARIS

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ζινεντίν Ζιντάν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Ρεάλ στη δεύτερη θητεία του στο σύλλογο και έκτοτε το όνομά του έχει συνδεθεί με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί, ενώ ακούγεται συνεχώς για για την εθνική Γαλλίας ως ο διάδοχος του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Προς το παρόν μετράει δύο γεμάτα χρόνια απουσίας από την προπονητική δράση, με τον “Ζιζού” να παραχωρεί συνέντευξη στην “Equipe” και να υποστηρίζει σε αυτήν πως είναι πολύ διαφορετικό να είσαι προπονητής απ’ότι παίκτης αφού οι επιλογές σου είναι πολύ πιο περιορισμένες.

“Όταν ήμουν παίκτης, είχα τη δυνατότητα να επιλέξω σχεδόν όλους τους συλλόγους. Ως προπονητής, δεν έχω 50 ομάδες στις οποίες μπορώ να πάω, οι επιλογές μου είναι 2-3.

Αν επιστρέψω σε έναν σύλλογο, θα είναι για να κερδίσω. Το λέω με κάθε σεμνότητα. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πάω πουθενά. Για άλλους λόγους, επίσης, μπορεί να μην μπορώ να πάω παντού. Ποιους;

Η γλώσσα ένα παράδειγμα. Ορισμένες συνθήκες δυσκολεύουν τα πράγματα. Όταν ο κόσμος μου λέει να πάω στο Μάντσεστερ είναι δύσκολο γιατί ναι μεν καταλαβαίνω αγγλικά αλλά δεν τα κατεχω πλήρως”, τόνισε ο Γάλλος προπονητής, και πρόσθεσε:

“Ξέρω ότι υπάρχουν προπονητές που πηγαίνουν σε συλλόγους χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, αλλά εγώ δουλεύω διαφορετικά. Για να νικάς, υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψη”.

Προτεινόμενα Άρθρα