Τελείωσε το μαρτύριο του Ρούνεϊ

από AllAboutARIS

Ο Γουέιν Ρούνεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της Ντέρμπι Κάουντι, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της League One την Παρασκευή (24/6). Ο άλλοτε επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Έβερτον έδωσε τέλος σε μια δύσκολη περίοδο 17 μηνών. Κατά την οποία ο σύλλογος στιγματίστηκε από οικονομικά προβλήματα και υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας (League One).

Η Ντέρμπι έλαβε δύο ξεχωριστές ποινές αφαίρεσης συνολικά 21 βαθμών για την παραβίαση των οικονομικών κανόνων και την είσοδό της σε καθεστώς ειδικής οικονομικής διαχείρισης την περασμένη σεζόν, κάτι που τελικά οδήγησε στον υποβιβασμό τους από την Championship.

«Ο Γουέιν Ρούνεϊ ενημέρωσε σήμερα την Ντέρμπι Κάουντι ότι επιθυμεί να απαλλαγεί άμεσα από τα καθήκοντά του ως προπονητής της πρώτης ομάδας» ανέφερε ο αγγλικός σύλλογος σε μία λιτή ανακοίνωσή του. Η προτεινόμενη απόκτηση του συλλόγου από τον Αμερικανό επιχειρηματία Κρις Κίρχνερ απέτυχε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθότι δεν τήρησε την προθεσμία της αγγλικής Football League για να ολοκληρώσει την αγορά.

«Σήμερα συναντήθηκα με τους διαχειριστές για να τους ενημερώσω για την απόφασή μου και πως ήρθε η ώρα να φύγω από τον σύλλογο. Για να είμαι δίκαιος απέναντί τους, προσπάθησαν πάρα πολύ σκληρά να αλλάξουν την απόφασή μου, αλλά είχα πάρει την απόφασή μου.

Ο χρόνος μου στο κλαμπ ήταν ένα… τρενάκι συναισθημάτων, με πολλά πάνω και κάτω, αλλά πρέπει να πω ότι απόλαυσα την πρόκληση», τόνισε απ’ την πλευρά του ο Ρούνεϊ, επικυρώνοντας το «διαζύγιο». Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας, ο οποίος έπαιξε για λίγο στη Ντέρμπι πριν γίνει προπονητής της τον Ιανουάριο του 2021, πρόσθεσε πως ελπίζει ότι ο σύλλογος θα «καθοδηγηθεί σύντομα από κάποιον που θα της ξαναδώσει ζωή κι ενέργεια και δεν επηρεάζεται από τα γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους 18 μήνες».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X