Ένα λάθος στο Λίβερπουλ, η μεγάλη ευκαιρία στον ΑΡΗ και το… ουάου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν χρειαζόταν το μισάωρο κόντρα στον Ολυμπιακό για να χαρακτηριστεί ο Ράφαελ Καμάτσο ως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ηταν ήδη για τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και για τον κόσμο που τον περίμενε για αρκετό καιρό.

Ο Πορτογάλος έχει να κάνει ακόμα αρκετά χιλιόμετρα για να κερδίσει τη σταθερή αναγνώριση του κόσμου. Σίγουρα έχει κερδίσει όμως το ενδιαφέρον του, το οποίο είναι μεγάλο και για το background που κουβαλάει .

Ο πατέρας του -και ατζέντης του- έδωσε χθες μία εικόνα που δεν είχαν πολλοί για τον 22χρονο εξτρέμ. Από τη Σίτι μέχρι τις ακαδημίες της Λίβερπουλ και το επταετές συμβόλαιο που του προσέφερε, πριν ακολουθήσει την οικογένειά του πίσω στην Πορτογαλία.

Δεν είναι μικρό πράμα να τραβάς πάνω σου το ενδιαφέρον του Γιούργκεν Κλοπ πριν από λίγα χρόνια. Για τον Καμάτσο όμως φαίνεται ότι πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια.

Ο πατέρας του βέβαια παραδέχθηκε την λάθος απόφαση που πάρθηκε τότε για τον 17χρονο γιο του. Και θέλει κουράγιο μία τέτοια δημόσια παραδοχή, όταν παράλληλα έχει και μια επαγγελματική σχέση με το παιδί σου.

Ισως για αυτό και η οικογένεια του Καμάτσο είναι δίπλα σε κάθε βήμα της καριέρας του. Θα είναι και τώρα, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους έχει σχεδόν όλους μόνιμα.

Σίγουρα όλοι μετανιώνουν για όσα μπορεί να έγιναν πριν μερικά χρόνια, όμως εύκολα ξεχνιούνται πάνω από ένα τραπέζι σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί όπου ο Καμάτσο έγινε απευθείας αντιληπτός από φίλους του ΑΡΗ, που ζητούσαν μία φωτογραφία μαζί του, γυρνώντας προς τον πατέρα του με ένα “ουάου” και φυσικά ένα μεγάλο χαμόγελο.

Ενας παίκτης με ενδιαφέρον και ένα εξίσου ενδιαφέρον ταξίδι που μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα