Αραράτ: Ιστορία έξι ετών – Αρχίζει το πρωτάθλημα τη Κυριακή (30/7)

από Γιώργος Γκάτος

Την Αραράτ θα βρει στον δρόμο του ο ΑΡΗΣ για τον Β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας την ερχόμενη Πέμπτη, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η ώρα, ενώ ο επαναληπτικός στο “Κλ. Βικελίδης”, στις 3 Αυγούστου (21:15).

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μόλις έξι ετών μιας και ιδρύθηκε μόλις το 2017. Ωστόσο τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην χώρα της. Ιδιοκτήτης της είναι ο Σαμβέλ Καραπετιάν, ένας Ρωσοαρμένιος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Tashir Group, που ασχολείται με το real estate.

Η Αρατάτ όπως προαναφέραμε ιδρύθηκε το 2017 με το όνομα Avan Academy και είχε κυρίως νεαρούς παίκτες, κάποιοι από τους οποίους ήταν δανεικοί από την Πιούνικ. Στις αρχές του 2018 ιδιοκτήτης έγινε ο Καραπετιάν, ο οποίος μετονόμασε την ομάδα σε Αραράτ-Μόσχα και μετά σε Αραράτ Αρμένια, κερδίζοντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι προσθήκες στο ρόστερ της

Σε δέκα κινήσεις προχώρησε η ομάδα από την Αρμενία, με τη σέντρα στην Ευρώπη να έχει γίνει ήδη, ενώ στο πρωτάθλημα ξεκινάει τη σεζόν της την ερχόμενη Κυριακή (30/7), στην έδρα της Αραράτ Γιερεβάν.

Προπονητής της ομάδας από την Αρμενία είναι ο Βαρντάν Μινασιάν, ο οποίος ανέλαβε στα μέσα του Ιουνίου. Παρακάτω είναι η ενδεκάδα που επέλεξε κόντρα στην Εγνατία στον δεύτερο αγώνα της σειράς.

Το γήπεδο

Στο γήπεδο της, χωρητικότητας  1,428 θεατών υποδέχθηκε την Εγνατία. Παραμένει άγνωστο αν θα λάβει αδειοδότηση και για τον Β’ προκριματικό γύρο κόντρα στον ΑΡΗ.

Το Yerevan Football Academy Stadium άνοιξε τη πόρτα του το 2013 και από το 2017 αποτελεί την έδρα της Αραράτ Αρμένια.

 

Προτεινόμενα Άρθρα