Αρβανίτης για γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και τα χρέη του ΑΣ

από AllAboutARIS

Ο Λευτέρης Αρβανίτης ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήταν ο πρώτος που μίλησε και έκανε έναν απολογισμό της θητείας του. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου του ποδοσφαίρου αλλά και την κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης.

Αρχικά ο Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε για τον ΑΣ: «Είναι η δεύτερη συνέλευση στη διετή θητεία μας, αυτήν τη φορά για τον διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα 6.000 και πλέον μέλη του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Μία δουλειά που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν θέλαμε να γίνει ο σύλλογος εξωστρεφής. Θέλαμε να βάλουμε φωτιά στη βροχή της εσωστρέφειας. Είναι πολύ θετικό ότι ο κόσμος στηρίζει τα βήματά μας και αυτός μας δίνει κουράγιο στις δύσκολες καταστάσεις της κοινωνίας και του συλλόγου μας. Πρώτος στόχος μας ήταν η συσπείρωση του λαού του ΑΡΗ, κάτι που έχουμε πετύχει, με την ίδρυση του γραφείου μελών και τη συνδρομή του Χρήστου Βλάχου ο οποίος κάνει φοβερή δουλειά. Όλο αυτό δε θα γινόταν αν δεν είχαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου την οποία κερδίσαμε με την 20ετή ανιδιοτελή παρουσία στα κοινά του ΑΡΗ. Αυτήν την εμπιστοσύνη δε θα την προδώσουμε ποτέ και πάντα θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο.

Στόχος μας ήταν να δούμε τα πολλά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Ξεκινώ από το πολύ μεγάλο θέμα της ΔΕΗ, αναλάβαμε λογαριασμό περίπου 2.000.000 ευρώ. Από αυτά έχουμε ρίξει το χρέος στα 1.6 εκατομμύρια ευρώ και προσπαθούμε να βρούμε λύση σ’ αυτό το θέμα.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζητούμενο ήταν κάποια ιστορικά τμήματα που έφεραν τίτλους, να αρχίσουν να κοιτάνε προς τα πάνω. Το πρώτο τμήμα ήταν το ανδρικό πόλο. Σχεδιάστηκε μία ομάδα που κέρδισε την άνοδό της μετά από 20 χρόνια και ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, άσχετα αν ξεκινήσαμε αργά λόγω της αργοπορημένης λήξης του πρωταθλήματος της Α2. Στον δεύτερο γύρο θα είμαστε έτοιμοι, όπως και στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Ο έτερος στόχος ήταν η άνοδος του ανδρικού βόλεϊ. Είναι το πρώτο τμήμα στη Θεσσαλονίκη που έφερε τίτλο στη Θεσσαλονίκη στο άθλημα. Ωστόσο έφτασε να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ τα χρέη παρέμεναν. Έφτασε ως την Α2 και κέρδισε την άνοδο στην Pre League. Έχουν μειωθεί τα χρέη που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, κατά ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ. Στόχος είναι, όταν η ομάδα επιστρέψει στην Α1, να παίξει κανονικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο της ανόδου.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι ήταν η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Κλεάνθης Βικελίδης. Για 16 χρόνια δεν είχε μπει ούτε μία βίδα. Αμέσως καταγράψαμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Είναι ωραίο αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, όμως κάτω απ’ αυτό είναι όλη του η λειτουργία. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά εκεί.

Στόχος μας είναι να κάνουμε πράγματα για το σύλλογο και να αφήσουμε παρακαταθήκη όταν φύγουμε κάποια στιγμή. Για παράδειγμα τα ψυκτικά μηχανήματα χρειάστηκαν 20.000 ευρώ για μία συντήρηση. Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα, παρόλα αυτά συντηρούμε τα πάντα και το γήπεδο είναι σε μία καλή λειτουργική κατάσταση.

Χρειάζονται πολλή προσπάθεια και δουλειά, όπως και σωστή διαχείριση των εσόδων του συλλόγου που έρχονται από τις συνδρομές του κόσμου για την εγγραφή μελών και την Κάρτα Φιλάθλου. Αυτά είναι τα έσοδά μας.»

«Δεκέμβριο το μνημόνιο για το γήπεδο ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος του ΑΣ αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου του ποδοσφαίρου λέγοντας: «Τον Ιανουάριο του 2021 ήρθε σε επαφή μαζί μου ο αντιφερειάρχης κ. Μπίλιας και μας μετέφερε μια σκέψη. Μας ρώτησε αν θα βλέπαμε μία διπλή ανάπλαση τύπου Παναθηναϊκού για το Χαριλάου. Του απαντήσαμε ότι το βλέπαμε, όμως δεν έχουμε βρει το ακίνητο. Θέλαμε ένα καθαρό κομμάτι, πολύ κοντά στην πόλη. Το έψαξε για λογαριασμό του ΑΡΗ και μου έδειξε το κομμάτι που όλοι ξέρουμε πλέον. Έκτοτε ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη δουλειά του Α.Σ., του κ. Μπίλια, του κ. Δούμα και της Κυβέρνησης ώστε αυτό που οραματιστήκαμε να αγκαλιαστεί από την Πολιτεία. Φτάσαμε στο σημείο τον Σεπτέμβριο να το αναγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συγκαλέσαμε μία σύσκεψη των εμπλεκομένων μελών ώστε να γίνει το πρώτο βήμα. Εκεί προτείναμε να γίνει ένα μνημόνιο συναντίληψης ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να ζητήσουμε νέα συνεδρίαση για το τι ευθύνες θα αναλάβει το κάθε κομμάτι. Συμφωνήθηκε να γίνει μία ομάδα εργασίας με δύο άτομα από κάθε εμπλεκόμενο μέρος. Μέσα στον Δεκέμβριο θα υπογραφεί το μνημόνιο και στοχεύουμε τον Φεβρουάριο του 2022 να έχει τελειώσει η μελέτη και η μεταβίβαση του ακινήτου».

Επίσης πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω ότι ανταποκριθήκαμε όταν η κοινωνία είχε ανάγκη. Όπως με συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, το άνοιγμα της πισίνας μας για τα σχολεία και άλλα. Θέλουμε πάρα πολύ και μας αρέσει το άνοιγμα στην κοινωνία.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι ο ΑΡΗΣ έχει παρουσία στις Ομοσπονδίες. Στις εκλογές είχαμε την εκλογή του συγχωρεμένου Ανδρέα Δημαρέλη ως αντιπρόεδρος της Πυγμαχίας, του Νίκου Ζεϊμπέκη στην ΕΟΚ, του Θανάση Ζησιόπουλου στην Άρση Βαρών και του Χρήστου Γρόλλιου στην Ξιφασκία».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X