Αρβανίτης εφ’ όλης της ύλης για ΚΑΕ-ΠΑΕ, «Κλ. Βικελίδης», Αλεξάνδρειο και όλα τα τμήματα του ΑΣ ΑΡΗΣ (vid)

από Γιώργος Γκάτος

O πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, παραχώρησε μακροσκελέστατη συνέντευξη στην εκπομπή «Στάζει πι-Πέρι» και τον Περικλή Τράιο, στο Novibet AllAboutARIS TV.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα δήλωσε στη σημερινή εκπομπή:

«ΑΡΗ με έκανε ο πατέρας μου, ο Χαράλαμπος Αρβανίτης. Το πατρικό μου είναι στο κέντρο της πόλης. Ήταν συνδεσμίτης σε μια εποχή που υπήρχαν μόνοι οι Ιερολοχίτες και ο ΣΦΑΧ. Ο πατέρας μου ήταν στον ΣΦΑΧ. Πήγαινε κάθε Κυριακή στα παιχνίδια. Και στα εκτός έδρας. Το πρώτο παιχνίδι που με πήρε μαζί του, ήταν… κατα λάθος. Όταν μεγάλωσε η οικογένεια, μεταφερθήκαμε κοντά στη Χαριλάου. Ήθελε να βλέπει τον ΑΡΗ ακόμα και στις προπονήσεις. Σχολείο πήγα πίσω από την Θύρα 1. Σχόλασα μια μέρα, μια Τετάρτη και βγαίνω έξω και είχε αγώνα, ΑΡΗΣ-Λάρισα. Οι αγώνες ήταν στις 14:00, δεν είχε προβολείς. Βλέπω τον μπαμπά μου στην ουρά, στη Θύρα 1. Του ζήτησα να πάω μαζί του και με πήρε στο γήπεδο.

Το 1-4 μέσα στη Τούμπα ήταν διαφορετικό, ενώ από το μπάσκετ κρατάω όλα τα πρωταθλήματα. Αν πρέπει να μιλήσουμε για έναν αγώνα, είναι το Άρης-Τρέισερ. Κερδίσαμε με 31 πόντους διαφορά. Ήμουν στην τωρινή θύρα 8-9. Δεν το περίμενε κανείς μας, όταν πηγαίναμε στο γήπεδο. Η πιο σκληρή στιγμή, ήταν όταν η ομάδα έπεσε στη Β’ Εθνική, επί Γράντα. Στο μπάσκετ, για πρώτη φορά με έπιασαν τα κλάματα στο Κύμη-ΆΡΗΣ, με Γουλιέλμο πρόεδρο, όπου είχα πάει στη Χαλκίδα να δω το παιχνίδι. Χάσαμε, κινδυνεύαμε και φοβήθηκα ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί».

Αισθάνθηκα μεγάλη ευθύνη τη μέρα που αναλάβαμε τον ΑΣ ΑΡΗΣ. Έπρεπε να μπει σε ένα δρόμο, όπως τον γνωρίσαμε. Αναλάβαμε 45 εκατ. χρέη. Είχα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και όχι μόνο. Δουλειά, αγώνας, λίγα λόγια και έχουμε μπει σε ένα σωστό δρόμο. Σαν πρόεδρος του ΑΣ, η στιγμή που με έκανε χαρούμενο είναι η απόφαση που βγήκε από τα διαιτητικά δικαστήρια και διεγράφησαν 40 εκατ., τα οποία υπήρχαν εκεί άδικα. Πήραμε μεγάλη ανάσα! Ο σύλλογος δέχθηκε λάσπη και συκοφαντία, από μια κρατική… ανοησία. Έλεγα χρόνια ότι αδίκως ο ΑΡΗΣ ταλαιπωρείται. Δε βγήκε κανείς πρόεδρος να το πει. Προχωράμε όμως τώρα!»

Για τη συνεργασία του οργανισμού ΑΡΗ με την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το Χαριλάου και το Αλεξάνδρειο:

«Για το κυβερνητικό έργο δεν πρόκειται να πω τίποτα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο ΑΡΗΣ. Για το γήπεδο Χαριλάου, η τωρινή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί κάποια πράγματα. Δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα. Αναμένουμε κάποια πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τα πούμε, γιατί δεν είναι ανακοινώσιμα. Η υπόθεση έχει σταματήσει. Θα δούμε τι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεννόηση πάντα με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. 

Στο Αλεξάνδρειο, αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και με δεδομένο το ότι το γήπεδο είναι 58 ετών, δεν συμφέρει τον ΑΡΗ αυτό που προτείνει η κυβέρνηση. Δηλαδή, να παραλάβει ένα γήπεδο 58 ετών με πάρα πολλά θέματα. Προτείναμε τη λύση που τελικά συμφωνήθηκε. Έτσι, υπήρξε συμφωνία για 9 χρόνια με ένα μικρό αντίτιμο, με βάση την αξία του γηπέδου και με το τι πληρώνουν οι άλλες ομάδες. Το 9 μπορεί να γίνει 9+9. Μειώθηκε το τίμημα που ο ΑΡΗΣ αδίκως χρεώθηκε. Διακανονίστηκε όλο το ποσό που είχε ως χρέος ο ΑΡΗΣ, σε βάθος χρόνου και έτσι πλέον γίνεται βιώσιμη και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την χρήση του γηπέδου από την ΚΑΕ και τον ΑΣ».

Για την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου:

«Δε θα ήθελα να το σχολιάσω αυτό. Έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα που αφορούν τις υποδομές, γύρω από το νέο γήπεδο, όταν και αν γίνει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν και πράγματα όσον αφορά το γήπεδο αυτό καθαυτό. Πώς θα γίνει η επένδυση, τι κόστος θα έχει, ποιοι θα το αναλάβουν και τι απόσβεση θα έχει αυτή η επένδυση».

Για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις στο Χαριλάου:

«Δε μιλήσαμε με τον κ. Βρούτση για το γήπεδο Χαριλάου. Πήγαμε εκεί ως ΚΑΕ ΑΡΗΣ, μαζί με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη για το Αλεξάνδρειο. Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο Χαριλάου, θα πρέπει να είναι εκεί και η ΠΑΕ ΆΡΗΣ, ο κ. Καρυπίδης, οπότε δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι ο χρήστης του γηπέδου και όλα γίνονται σε συνεννόηση μαζί τους. Καλύτερα να μην πούμε κάτι, θα περιμένουμε. Θα ενημερωθείτε. Έχουμε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και στο Χαριλάου αλλά και στο μεγάλο ζήτημα του γηπέδου. Για το δεύτερο, επαναλαμβάνω, ας κατασταλάξουμε κάπου και μετά θα γίνει Γ.Σ στον ΑΣ ΑΡΗΣ για να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου. Να έχουμε κάτι να πούμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι.»

Για την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν, τις διαιτητικές αποφάσεις και τη ΔΕΑΒ:

«Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια. Μου άρεσε η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια. Θέλει χρόνο γιατί είναι καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Θα γίνεται καλύτερη με τον καιρό. Η προσπάθεια που γίνεται από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, φαίνεται να… σκοντάφτει, να… έχει μπει στο στόχαστρο, πως να το πω. Προσπαθούν να φρενάρουν τον ΑΡΗ και το είδαμε και από το θέμα της τιμωρίας, αμέσως, από την ΔΕΑΒ αλλά και σε διαιτητικά σφυρίγματα. Χάσαμε βαθμούς στον Ατρόμητο, κινδυνεύσαμε στις Σέρρες με πολλές κίτρινες κάρτες, είχαμε ακυρωθέν γκολ με τον Αστέρα. Υπάρχει πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται ο ΑΡΗΣ».

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον ΑΣ ΑΡΗΣ και αν χρηματοδοτείται ο Ερασιτέχνης:

«Οι σχέσεις μας είναι καλές. Εχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Πολλές φορές συμφωνούμε, πολλές διαφωνούμε. Γενικά βάζουμε το συμφέρον του ΑΡΗ πάνω απ’ όλα. Βαδίζουμε σιγά-σιγά. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία. Θα το φτιάξουμε όμως. Ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣ, όπως τον βρήκαμε, παλεύει μόνος του. Δεν εισπράττουμε χρήματα από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ο,τι γίνεται -και γίνονται πολλά- είναι από τα πολλά μέλη μας και από την κάρτα φιλάθλου, που ο κόσμος στηρίζει τη προσπάθεια μας με το 10ευρω.»

Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα:

«Να πούμε για το μπάσκετ, που επί της ουσίας είναι τμήμα του ΑΣ, ότι δεν υπάρχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τελευταία, το απάντησε αυτό και ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, για να μην νομίζουν οι Αρειανοί ότι κρύβω κάτι. Όταν υπάρξει και αν υπάρξει, θα το ανακοινώσει επίσημα ο ΑΣ ΑΡΗΣ. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, επειδή ακούγονται πολλά, δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται, ως ΑΣ ΑΡΗΣ. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Τα σενάρια διακινούνται μέσω social media.»

Για την προσπάθεια που γίνεται στον μπασκετικό ΑΡΗ, εντός και εκτός παρκέ:

«Εκει έχει γίνει μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, από τον Δεκέμβριο του 2019 που έφυγε ο Δημήτρης Γουλιέλμος και ανέλαβε ο ΑΣ για να μην διαλυθεί το τμήμα. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει η διοίκηση. Το μεγάλο βάρος το σηκώνει ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, ενώ υπάρχουν αρκετοί μικροχρηματοδότες. Ο στόχος ήταν να μείνει ζωντανή η ομάδα. Αυτό το πετύχαμε, μειώσαμε και τα χρέη. Τα χρέη προς τρίτους δεν ξεπερνάν τα 10-15 χιλιάρικα. Αυτή τη χρονιά θα δοθούν και αυτά. Μένει ένα υπόλοιπο προς το δημόσιο, έχει συμφωνηθεί να διακανονιστεί το χρέος προς το γήπεδο. Το θέμα είναι η εφορία. Πληρώνουμε περίπου 38χιλιάδες τον μήνα. Ως το τέλος του χρόνου θα κάνουμε νέα αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, για να μπορέσουμε να κάνουμε ρύθμιση σε βάθος χρόνου και να μειωθεί το ποσό που δίνουμε ανά μήνα.

Εφόσον φτάσαμε εδώ, ο δεύτερος στόχος μας ήταν να κάνουμε την ομάδα ελκυστική, για κάποιον ο οποίος θέλει να έρθει κοντά στην ομάδα, να πάρει και να τρέξει την ομάδα. Και η συμφωνία του γηπέδου, είναι προς αυτή τη κατεύθυνση. Η προσπάθεια της διοίκησης είναι πάρα πολύ μεγάλη. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βοηθούν, αλλά αυτό είναι το ταβάνι μας. Δεν μπορεί αυτή η διοίκηση να πάει το τμήμα παραπάνω απ’αυτό που είναι. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το Eurocup, το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα. Δεν θέλουμε να κοροιδέψουμε τον κόσμο. Παλεύουμε να φτάσουμε ως εκεί που μπορούμε. Ψάχνουμε κάποιον που θα πάει την ομάδα μπροστά, που θα πάει να πάρει τίτλους. Δώσαμε μάχη ώστε να φτάσουμε ένα σημείο, να είναι πιο ελκυστικό για κάποιον.» 

Για την παραμονή του Βασίλη Τολιόπουλου:

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Λένε ότι η διοίκηση δεν μπορεί να κρατήσει κορμό, ότι καλή η προσπάθεια αλλά… Είδαμε όμως ότι αυτή η διοίκηση με οικονομική θυσία και πολλούς ανθρώπους να βοηθούν ειδικά από την Αθήνα, κράτησε τον καλύτερο Έλληνα σουτέρ, με συμβόλαιο 1+1. Έμεινε εδώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αποκτήθηκαν Έλληνες παίκτες όπως ο Χατζηδάκης, ο Γκιουζέλης, αλλά και ο Μαντζούκας, έστω δανεικός. Μακάρι τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να κρατήσουμε και κάποιο ξένο παίκτη για να χτίσουμε κορμό.»

Για την αντίδραση των συνδέσμων για το φιλικό του ΑΡΗ Midea με την Χάποελ:

«Η ανακοίνωση των συνδέσμων ήταν μια ανακοίνωση… παντελονάτη, όπως συνηθίζουν οι σύνδεσμοι του ΑΡΗ. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Καλώς το έκαναν. Είναι απόλυτα σεβαστή η απόψη τους. Η διοίκηση προέταξε το αγωνιστικό συμφέρον, να παίξει ένα πάρα πολύ δυνατό φιλικό στην έδρα μας. Σεβόμαστε την άποψη του κόσμου. Πέρα από το φιλικό, υπάρχουν μεγάλα ζητήματα στη Γάζα. Ο ΑΣ, από 2019 και μετά, έχει βγει πολύ επιθετικά προς τα έξω. Έχει κάνει πολλά πράγματα που θα πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους.

Για παράδειγμα, είχαμε βγάλει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση για τον πνιγμό του Αντώνη, τον οποίον είχαν πετάξει μέσα στη θάλασσα, εναντίον όλων των υπευθύνων. Βγάλαμε ανακοίνωση για το τι συμβαίνει στο Αρτσάχ, στην Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν, όπου κανένας δε μιλάει και σκοτώνονται χιλιάδες Αρμένιοι. Δεκτή η αντίδραση των οργανωμένων φιλάθλων του ΑΡΗ. Αν κάναμε λάθος, απολογούμαστε γι’αυτό και προχωράμε. Τα παιδιά αποφάσισαν να μην έρθουν στο γήπεδο ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα, αφού με τον αθλητικό νόμο τιμωρούνται τα πολιτικά συνθήματα και πανό. Φυσικά στην ανακοίνωση δήλωσαν και πόσο στηρίζουν την ομάδα, το οποίο και εκτιμούμε. Όλοι ΑΡΗΣ είμαστε».

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο και το γυναικείο μπάσκετ:

«Επειδή η ομάδα ποδοσφαίρου έπαιζε στη διοργάνωση του Conference League, χρειαζόταν το τμήμα του ποδοσφαίρου γυναικών να μεταφερθεί στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Το λειτουργεί η ΠΑΕ. Πρέπει να επιστρέψει στη κορυφαία κατηγορία. Στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ έχει φτιαχτεί ωραία ομάδα. Χθες, στο Κύπελλο, κερδίσαμε με 64-46 το Πανόραμα. Από πέρυσι, έχει γίνει restart εκεί. Πολλά νέα κορίτσια αγωνίζονται εκεί, με νέα πρόσωπα. Βασιζόμαστε στην Ακαδημία μας και όχι σε μισθοφορικές καταστάσεις. Θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου και μετά να κάνεις το βήμα παραπάνω. Αν δεν γίνει σωστά, δε θα έχεις που να στηριχθείς. Είμαστε στην Α2. Όλα εξαρτώνται από το πόσο υγιής οικονομικά είναι ο σύλλογος. Αν κάνει πρωταθλητισμό και έχει απλήρωτο ρεύμα, αέριο και προσωπικό, ο πρωταθλητισμός θα κρατήσει μια-δυο χρονιές και μετά την τρίτη θα βγουν όλα τα προβλήματα στην επιφάνεια».

Για τα δύο τμήματα βόλεϊ, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ:

«Στο τμήμα βόλεϊ γυναικών θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ καλή ομάδα και στόχος είναι τα πλέι οφ της Α1. Οι ξένες μας είναι καλές, αλλά οι προπονητές ξέρουν καλύτερα. Έχουμε έμπειρο προπονητή και καλό ελληνικό ρόστερ. Η ομάδα θα αγωνιστεί στη Μίκρα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, πιστεύω θα πετύχουμε τον στόχο μας. Το ανδρικό, που έχει τη δική του ιστορία, έφτασε να παίζει στο Α’ τοπικό. Κακώς έφτασε εκεί. Ο,τι χρέη είχε, πληρώθηκαν και πληρώνονται. Δεν κέρδισε κάτι ο σύλλογος που έφτασε εκεί το τμήμα. Το παραλάβαμε στην Α2, τώρα είναι στη Pre League. Στοχεύουμε στην άνοδο στη πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν όμως, μαζί με τον ΑΡΗ, τέσσερις ομάδες για να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον ΑΣ ΑΡΗΣ:

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αν δεν είχαμε το βάρος του επαγγελματικού μπάσκετ. Έχουμε δώσει τα πρώτα χρόνια, πάρα πολλά χρήματα στην ΚΑΕ. Θα επιστραφούν, όταν έρθει η ώρα να αλλάξει η μετοχική σύνθεση και να την αναλάβει κάποιος. Αν τα χρήματα έπεφταν στα τμήματα, όλα θα ήταν στην Α1. Μιλάμε για ένα ποσό 300 χιλιάδων ευρώ σταδιακά, πέρα από το ότι δεν παίρνουμε ποσοστά από το μπάσκετ. Πιστεύουμε ότι πήραμε τη σωστή απόφαση για λόγους εξωστρέφειας, διαφήμισης, τη δημιουργία νέων φιλάθλων. Τα έσοδα μας είναι συγκεκριμένα. Το 10αρικο από την Κάρτα Φιλάθλου και οι συνδρομές των μελών μας. Έχουμε φτιάξει φέτος ένα πολύ ωραίο ΚΔΑΠ, στο ισόγειο της Αλκμήνης. Τώρα θα αρχίσει να μπαίνει στα έσοδα μας και αυτό.

Έχουμε εξοφλήσει σχεδόν το φυσικό αέριο, στη πισίνα την οποία ανακαινίζουμε και αρχές Οκτωβρίου θα επαναλειτουργήσει. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι το «Κλ. Βικελίδης» είναι ένα πολύ μεγάλο γήπεδο. Έχει σωλήνες, ρεύματα, υποδομή, η οποία θέλει συντήρηση και τη πληρώνουμε εμείς. Όταν πρωτομπήκαμε, φτιάξαμε τα κλιματιστικά. Δώσαμε 20 χιλιάδες ευρώ. Δεν είχαν συντηρηθεί καθόλου από το 2004. Είναι πράγματα που δεν φαίνονται αλλά πρέπει να γίνονται.»

Για την επικείμενη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη:

«Είμαστε πέντε χρόνια στη διοίκηση, από το 2019. ¨Εχουμε κάνει τέσσερις γενικές συνελεύσεις. Τρεις τακτικές και μια για το μπάσκετ, τότε που αποχώρησε ο Γουλιέλμος. Αυτή θα είναι η πέμπτη. Παράλληλα, στη διετία του Covid απαγορευόταν να κάνεις ΓΣ. Έχουμε κάτι δηλαδή περισσότερες απ’ ότι θα «έπρεπε». Έχουμε μπροστά μας μια ΓΣ στην οποία θα συζητηθούν θέματα του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, που θα συζητηθούν λεπτομέρειες και ποσά. Έχουμε τοποθετήσει το θέμα της τροποποίησης καταστατικού που πολλοί απόρησαν. Είναι καθαρά θέμα εναρμόνησης με τον Αθλητικό Νόμο. Θα συζητηθεί το θέμα της εγγραφής νέων μελών, μέσω διαδικτύου. Φυσικά, θα οριστεί η νέα διοίκηση που θα προκύψει για να πάμε στο Πρωτοδικείο. Παρά τη διαγραφή, υπάρχουν ακόμα 4 εκατ. χρέη και ευθύνονται όλα τα μέλη των ΔΣ αν είναι αιρετά. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει Αρειανοί να αναλάβουν τόσο μεγάλες ευθύνες για χρέη που δεν τους αναλογούν.»

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

 

Προτεινόμενα Άρθρα