ΑΡΗΣ βάλε… γκολ στον ΠΑΣ και μία «έκπληξη»

από Γιάννης Παντελίδης

Είναι γνωστό πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο ΑΡΗΣ έχει ζητήματα στην επιθετική παραγωγικότητά του. Όχι στη δημιουργία φάσεων, αλλά στα «τελειώματα».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από τις ομάδες που «πλήγωσαν» φέτος του Κιτρινόμαυρους, καθώς γνώρισαν δύο ήττες και στα δύο ματς πρωταθλήματος. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι Ηπειρώτες είναι μία από τις δύο ομάδες στις οποίες ο ΑΡΗΣ δεν έχει καταφέρει να βάλει γκολ (η άλλη είναι ο Απόλλων Σμύρνης).

Βέβαια δεν είναι περίεργο μιας και ο ΠΑΣ είναι μέσα στην πεντάδα των ομάδων με τις καλύτερες άμυνες (πέμπτος με 26 γκολ παθητικό, ο ΑΡΗΣ είναι τρίτος με 23). Το σύνολο του Χερμάν Μπούργος καλείται σήμερα να… βάλει γκολ, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα της Κιτρινόμαυρης κερκίδας.

Εκείνο που βγαίνει από το ρεπορτάζ είναι πως όλο αυτό το διάστημα της διακοπής έγινε… δουλειά με φόντο το συγκεκριμένο παιχνίδι και κυρίως τον τρόπο ανάπτυξης, επιθετικής λειτουργίας και τελειώματος φάσεων, όταν η ομάδα βρίσκει απέναντί της κλειστές άμυνες. Και μία από αυτή αναμένεται να «συναντήσει» σήμερα, μιας και το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά έχει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Καλά κλειστοί χώροι, κοντά οι γραμμές, προσοχή στην άμυνα και… αντεπιθέσεις όταν βρεθούν οι απαραίτητοι χώροι.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στη σημασία της κατάκτησης της νίκης για τον ΑΡΗ. Κακά τα ψέματα, μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες στο ξεκίνημα των Playoffs (έστω και με το «κυνήγι» από τη διαιτησία), δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για απώλειες. Ιδιαίτερα στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα οποία πρέπει να έρθει το απόλυτο… +6.

Η αλήθεια είναι πως δοκιμάστηκαν διάφορα πράγματα αυτές τις ημέρες, τόσο σε πρόσωπα, όσο σε τακτική. Και κάτι από όλα αυτά, αν επιλεγεί τελικά, θα είναι… έκπληξη!

Προτεινόμενα Άρθρα