ΑΡΗΣ-Ενκουλού: Μια συνεργασία που έληξε πρόωρα

από Γιώργος Γκάτος

Η πορεία του Νικολάς Ενκουλού στον ΑΡΗ, δεν ήταν όπως τη φαντάστηκαν οι δύο πλευρές πέρσι τον Αύγουστο, όταν ο παίκτης μετακόμισε -όντας ελεύθερος από τη Γουότφορντ-στη Θεσσαλονίκη.

Με τη φανέλα των “Κιτρινόμαυρων”, ο έμπειρος στόπερ σημείωσε 17 συμμετοχές και συνολικά 1.103 λεπτά αγώνα, σκοράροντας μάλιστα και μια φορά.

Έχοντας έρθει τέλος Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, άργησε να ενσωματωθεί στο επίπεδο ετοιμότητας του υπόλοιπου ρόστερ. Φαμπιάνο και Μπράμπετς άλλαζαν μόνο με τραυματισμό, όπως και εγένετο μέσα στη σεζόν, με τον Καμερουνέζο στόπερ να παίρνει φανέλα βασικού σε δύο χρονικά διαστήματα μέσα στη σεζόν, όπου απουσίαζε ο Τσέχος στόπερ.

Η συμμετοχή του στο Μουντιάλ μπορεί να έφερε χρήματα στη ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όμως άφησε και τον 34χρονο παίκτη νοκ άουτ για ένα διάστημα καθώς αποκόμισε τραυματισμό.

Στα τέλη της σεζόν, ο Νικολάς Ενκουλού έδειξε να χάνει ολοκληρωτικά τη θέση του στο rotation, με τον Μάρβιν Πίρσμαν ως πρώτη αναπληρωματική επιλογή για το κέντρο της άμυνας.

Πλέον, ο πολύπειρος στόπερ με τις 83 συμμετοχές με την Εθνική Καμερούν, είναι ελεύθερος να αναζητήσει την επόμενη ομάδα της καριέρας του, καθώς συμφώνησε σε πρόωρη λύση της συνεργασίας του με τον ΑΡΗ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα