Ας κοιτάξουν εκεί που θέλουν να πάνε

από Γιάννης Παντελίδης

Επιτρέψτε μου να αρχίσω επί προσωπικού. Οι προηγούμενες περίπου δύο εβδομάδες ήταν λίγο περίεργες για μένα. Μπορεί να ήταν και η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 25χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησής μου με τη δημοσιογραφία, που χρειάστηκε να απουσιάσω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την καθημερινότητα. Βέβαια, η υγεία πάνω απ’ όλα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μπήκαν στην διαδικασία να επικοινωνήσουν μαζί μου. Και δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά και επιστρέφουμε.

Το πρωτάθλημα τελείωσε και αρχίζει το… πρωτάθλημα. Ό,τι έγραψε δεν ξεγράφει, αλλά στα επόμενα δέκα ματς, μπορεί να γραφτεί η ιστορία με διαφορετικό τρόπο, ίσως λίγο καλύτερο απ’ ότι τους προηγούμενους μήνες. Προφανώς και δεν ανακαλύπτει κανείς την Αμερική αν πει ότι ο απόλυτος στόχος είναι η 5η θέση και η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για μία ακόμη συνεχόμενη χρονιά. Μόνο που κάποτε ένας σπουδαίος προπονητής που πέρασε από τα μέρη μας μου είχε πει: «Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς».

Θα μου πείτε, μα καλά μήπως είναι λιγάκι ουτοπικό να θεωρούν στον ΑΡΗ ότι θα μπορέσουν να τερματίσουν πιο ψηλά. Δεν πειράζει ή πιο σωστά μάλλον δε με νοιάζει. Προφανώς και το να πετύχεις τουλάχιστον πέντε νίκες παραπάνω από τους… πιο πάνω δεν είναι δα και η πιο εύκολη αποστολή, αλλά αν δεν το προσπαθήσεις, δεν… κάνεις τίποτα. Και φυσικά δεν έχεις κάτι να χάσεις.

Αρχή λοιπόν σήμερα κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τι πιο καλή ευκαιρία για ιδανική αρχή, δημιουργία ψυχολογίας κι ένα πρώτο καλό, πολύ καλό, βήμα. Νίκη σε ντέρμπι, τρεις βαθμοί κι ενδεχομένως μια πρώτη απόπειρα να πάψει να ασχολείται με πιο κάτω, με δεδομένο ότι ο Βόλος μπορεί να έχει απώλειες κόντρα στον Ολυμπιακό.

Βέβαια, στα λόγια όλα φαίνονται απλά και εύκολα, μόνο που δεν θα είναι έτσι. Ο ΑΡΗΣ καλείται, έστω και τώρα, να αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα στα ντέρμπι. Σε αυτά τα ματς δηλαδή, που τον πλήγωσαν φέτος. Η… σχεδόν πληρότητα (πλην Ρουπ), έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να δουλέψει «γεμάτη» γι’ αυτό το παιχνίδι. Αγωνιστικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Διότι πέρα από τις τακτικές, τα πλάνα και τις επιλογές σε τέτοια ματς, παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Τα οποία περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τα δούμε από τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ.

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X