Ας μη βιαστούμε να μιλήσουμε για… τελευταίους χορούς

από Γιάννης Παντελίδης

Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το περιβόητο πλέον ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Μπουλς, το «Last Dance», έχει γίνει… μόδα. Βλέπουμε παντού να γίνονται αναφορές για τον… τελευταίο χορό, παικτών, προπονητών, μέχρι και διοικήσεων. Μεταφέρεται ως το φινάλε μιας συνεργασίας ή ακόμη και μιας ολόκληρης εποχής. Πιστέψτε, ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση.

Χθες στα Γιάννινα είδαμε τον «τελευταίο χορό» της φετινής ομάδας. Το φινάλε μιας χρονιάς, που άρχισε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για ευρωπαϊκή πορεία και διεκδίκηση του Κυπέλλου, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Ωστόσο ο στόχος της Ευρώπης επετεύχθη με τον ΑΡΗ του Θόδωρου Καρυπίδη να γράφει ιστορία εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο για τέταρτη διαδοχική σεζόν για πρώτη φορά.

Στο γήπεδο όπου είδαμε τον «τελευταίο χορό» του προηγούμενου προπονητή, του Άκη Μάντζιου, από τους βασικούς ωστόσο συντελεστές της φετινής πορείας, οι Κιτρινόμαυροι έκαναν μια πολύ πειστική εμφάνιση σε ένα ματ παντελώς αδιάφορο. Δεν ήταν καθόλου «άδειοι» μετά τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ. Τουνάντιον έμοιαζαν σαν μια ομάδα που είχε πολλά κίνητρα για να κερδίσει. Και γι’ αυτό credits θα πρέπει να πάνε τόσο στο τεχνικό επιτελείο και τον Χερμάν Μπούργος, στον κόσμο που απόγευμα Τρίτης, έκανε το ταξίδι για τα Γιάννινα και φυσικά τους παίκτες, που φρόντισαν να μην απογοητεύσουν κανέναν. Κι ας ήταν ο χθεσινός ο «τελευταίος χορός» για αρκετούς εξ’ αυτών.

Μην μπούμε σε ονοματολογία γιατί, να ξέρετε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πέσουμε έξω. Πέρα από τους δεδομένους, για τους υπόλοιπους ας περιμένουμε. Ας μην βαφτίσουμε για όλους το ματς στα Γιάννινα ως τον «τελευταίο χορό». Απλά να μεταφέρω μια εικόνα ή αν προτιμάτε μια… μυρωδιά από τα αποδυτήρια, μετά το παιχνίδι. Πολλά χαμόγελα, ωραίο κλίμα, αλλά και καμία διάθεση από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, να πει έστω και off the record καμία κουβέντα παραπάνω. Ας το κρατήσουμε και αυτό στην άκρη του μυαλού μας.

Επίκειται μία εφ’ όλης της ύλης κουβέντα του Καρυπίδη με τον Μπούργος. Θα τα βάλουν κάτω και θα συζητήσουν. Πού θα καταλήξουν; Κανείς δεν ξέρει. Θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στον ΑΡΗ…

Προτεινόμενα Άρθρα