Αστάνα: Η μόνιμη εκπρόσωπος του Καζακστάν έχει εμπειρία από ομίλους

από Γιώργος Μπαιράμης

Με τον διαχωρισμό των γκρουπ που έκανε λίγο νωρίτερα η UEFA, ο ΑΡΗΣ έμαθε τους (τελικούς) πέντε υποψήφιους αντιπάλους του, για την αυριανή κλήρωση. Μέσα σε αυτές και η έμπειρη τα τελευταία χρόνια από Ευρώπη, Αστάνα.

Η ομάδα από το Καζακστάν απέκτησε την τωρινή της ονομασία το 2012 και έκτοτε μετράει 78 παιχνίδια στην Ευρώπη. Έχει εμπειρία μάλιστα και από ομίλους Champions League, στους οποίους συμμετείχε τη σεζόν 2015-2016 ενώ παρουσιάζει σταθερότητα στα group stage του Europa League, με συνεχόμενες παρουσίες.

Στο πρωτάθλημα Καζακστάν έχει διαπρέψει τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει 6 τίτλους από το 2014. Πέρυσι έκανε τη χειρότερη χρονιά της 10ετίας της, τερματίζοντας στην 3η θέση, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Ευρωπαϊκά είχε και πέρυσι… πτώση αφού δεν έφτασε μακρύτερα από τον β’ προκριματικό του Europa League. Φέτος, ξεκίνησε καλύτερα τη σεζόν (είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα Καζακστάν), βρισκόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 15 αγωνιστικές.

Έδρα της το Astana Arena, χωρητικότητας 30.000 θεατών που χτίστηκε το 2009. Η χρηματιστηριακή της αξία αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο πιο ακριβός της παίκτης είναι ο Αρμένιος, Tigran Barseghyan (αξία 2,5 εκατ.)

Προτεινόμενα Άρθρα