Ασύλληπτη γκολάρα από τερματοφύλακα στη Χιλή – Διεκδικεί θέση στα Ρεκόρ Γκίνες (vid)

από AllAboutARIS

Ένα πραγματικά αδιανόητο τέρμα σημειώθηκε στο πρωτάθλημα της Χιλής και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα της Κομπρεσάλ με την Κόλο-Κόλο. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Λεάντρο Ρεκένα, εκτέλεσε ελεύθερο στο 77’ της αναμέτρησης, με τη μπάλα να φεύγει με μεγάλη δύναμη από τα πόδια του και να κρεμάει τον αντίπαλο γκολκίπερ που υπολόγισε εντελώς λάθος την πορεία της.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Κομπρεσάλ μίλησε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και δήλωσε: «Είναι πραγματικά απίστευτο. Όταν είδα τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από το σημείο που υπολόγιζα ότι θα την στείλω έπιασα το κεφάλι μου… Μετά όμως βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα έξω από την περιοχή του άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να γίνει και έγινε. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός».

Το γκολ του Ρεκένα διεκδικεί και μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει σημειωθεί γκολ. Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ ανήκει στον Τομ Κινγκ της Νιούπορτ, ο οποίος πέτυχε γκολ από τα 96.01 μέτρα στον αγώνα με την Τσέλτεναμ για τη League 2 της Αγγλίας στις 21 Ιανουαρίου του 2021. Το γκολ του Ρεκίνα ήταν από τα 101 μέτρα και αναμένει αν θα του επικρυρωθεί επίσημα ο τίτλος για το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία η Κομπρεσάλ επικράτησε με 3-1 και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς έπειτα από εννέα αγώνες. Από την άλλη η Κόλο-Κόλο βρίσκεται στην 8η θέση με 11 βαθμούς ωστόσο έχει έναν αγώνα λιγότερο από την αντίπαλο της.

Ο Λεάντρο Ρεκένα είναι 35 ετών και είναι στο ρόστερ της Κομπρεσάλ από το καλοκαίρι του 2020. Μέχρι τώρα έχει καταγράψει 91 συμμετοχές και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του 24 φορές, ενώ πλέον μετράει και ένα γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομπρεσάλ είναι η μοναδική ομάδα εξωτερικού στην οποία αγωνίστηκε ο Ρεκένα στην καριέρα του. Στο παρελθόν ο Αργεντινός τερματοφύλακας κατέγραψε 51 συμμετοχές σε έξι ομάδες της πατρίδας του.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X