Αυτά που θέλει ο ΑΡΗΣ από τον Μπούργος

από Περικλής Τράιος

Στην αριθμολογία ο αριθμός 2 συνδέεται με την δύναμη που προκύπτει μέσα από τη σύνδεση και τη συνεργασία.

Όταν βλέπουμε συνεχόμενα δυάρια, να βρίσκονται δηλαδή σε ακολουθία, τότε χαρακτηρίζονται ως «αγγελικοί αριθμοί».

Αν δούμε τρία συνεχόμενα δυάρια, τότε θεωρείται πολύ καλό.

Σκέψου να δεις πέντε!

Όπως δηλαδή, είχε η χθεσινή ημερομηνία (22.2.22) η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχε πέντε δυάρια και θεωρείται πάρα πολύ τυχερή.

Αυτή την μέρα λοιπόν, όπου το ημερολόγιο έδειχνε 22 Φεβρουαρίου 2022, έμελε να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΑΡΗ, ο νέος του προπονητής.

Από χθες, ο Ερμάν Μπούργος, θα είναι ο νέος τεχνικός ηγέτης του «θεού του πολέμου» για τα επόμενα 2,5 και όπως έγραψε και ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό, «μια νέα περιπέτεια, αρχίζει στον ΑΡΗ».

Ήρθε σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, όπου η ομάδα έχει να δώσει τρεις αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και στους οποίους θα κριθεί και ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει για φέτος.

Η είσοδος στα play off και η εξασφάλιση ενός ευρωπαικού εισιτηρίου θα ήταν ιδανικό να επιτευχθεί και σίγουρα, θα ισορροπούσε αρκετά την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που υπάρχει, με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος.

Σε μια χρονιά στην οποία έχουν συμβεί τα μύρια όσα, με αποκορύφωμα την άδικη τιμωρία των 6 βαθμών, η οποία στοιχειώνει από τη πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της ομάδας.

Σε μια χρονιά όπου χάθηκαν οι δύο από τους τρεις στόχους (ευρωπαική διάκριση και κύπελλο) και με την  ομάδα, να έχει μια κυκλοθυμική εικόνα που έβγαζε προβληματισμό και μια αδυναμία να βρει μια σταθερότητα στην απόδοση της.

Αυτή η έλλειψη ηρεμίας και σταθερότητας, είχε σαν αρνητικό αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές και αδιαμφισβήτητες δυνατότητες που έχει, με αποκορύφωμα, αυτό τον παραλογισμό που ζούμε φέτος, με τον ΑΡΗ να καταγράφει τη χειρότερη του χρονιά στην επίθεση.

Ο Μπούργος έρχεται σε μια ομάδα, η οποία έχει τεράστιο πρόβλημα στην πεμπτουσία του αθλήματος.

Στο γκολ…

Γιατί όταν είσαι μια ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ, με την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ σου κι έχεις πετύχει μόλις 21 γκολ σε 23 αγώνες, τότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Το πρόβλημα είναι στην αποτελεσματικότητα και στην τελική επιλογή κι όχι στη δημιουργίας φάσεων, καθώς ο ΑΡΗΣ έχει κάνει μέχρι τώρα 266 τελικές  σε 23 αγώνες (είναι η δεύτερη του πρωταθλήματος στο σχετικό πίνακα).

Η ομάδα δημιουργεί φάσεις, αλλά το γκολ, έρχεται με το σταγονόμετρο.

Όπως καλή ώρα, στο προχθεσινό ντέρμπι, το οποίο παρακολούθησε και ο ίδιος ο Μπούργος και σίγουρα, είχε τη δυνατότητα να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα δυστοκίας και αναποτελεσματικότητας.

Ένα ντέρμπι στο οποίο ο ΑΡΗΣ, έκανε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, δεν τα κατάφερε να σκοράρει.

Ένας ΑΡΗΣ, ο οποίος δεν κινδύνευσε καθόλου, καθώς οι τελικές του αντιπάλου δεν βρήκαν καν εστία και ο Κουέστα, ίσως να πέρασε το πιο ήσυχο ντέρμπι, από όλα όσα έχει πάρει μέρος στα τέσσερα χρόνια που φοράει τη φανέλα της ομάδας.

Όπως και να χει, αυτό που με ικανοποίησε και θα πιστώσω στον Μπούργος, είναι την θέληση του να έρθει από τώρα στην ομάδα και να δώσει την μάχη με τους ποδοσφαιριστές του, για να εξαντλήσει τις μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν και να πετύχουν τον στόχο της ευρωπαικής εξόδου.

Σίγουρα, εκεί που περιμένουμε αποτελέσματα είναι στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα με τον Ατρόμητο, θα δούμε μια άλλη ομάδα, πιο απελευθερωμένη και πιο απλή στο παιχνίδι της.

Μακάρι να έχει και αποτελεσματικότητα και να έρθει η νίκη, η οποία θα κρατήσει την ομάδα «ζωντανή» στον στόχο της.

Το δεδομένο είναι, ότι κανείς Αρειανός δεν είδε τον ερχομό του Μπούργος ως τον θαυματοποιό «μεσσία». 

Δεν περιμένουμε θαύματα από αυτόν από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε είναι ένας μάγος που έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι και ξαφνικά θα αρχίσει η ομάδα να μοιράζει τεσσάρες και πεντάρες.

Ο Ερμάν Μπούργος έρχεται σε μια καλή ομάδα, η οποία μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη.

Αυτό είναι το ζητούμενο.

Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα τηρουμένων των αναλογιών και βάση των δυνατοτήτων του.

Έχει μια σταθερή παρουσία στις ψηλές θέσεις, βγαίνει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει ανακτήσει τον σεβασμό και την αποδοχή της ποδοσφαιρικής αγοράς και έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το πληγωμένο του γόητρο, μετά την καταστροφική περίοδο που βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ειδικά πέρσι, με τον Άκη Μάντζιο στο προπονητικό θώκο, ο ΑΡΗΣ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, πέτυχε σπουδαία επιτεύγματα, με αποκορύφωμα τη δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έπειτα από σαράντα χρόνια.

Αυτά που θέλει λοιπόν ο ΑΡΗΣ από τον Μπούργος, αυτά που περιμένουν οι απανταχού Αρειανοί, είναι συγκεκριμένα.

Ο Αργεντίνος, είναι μια προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία.

Ήδη ο ερχομός του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητος, αλλά αποτέλεσε θέμα στα ξένα μέσα, στην Αργεντινή, στην Ισπανία κλπ

Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με τεράστια εμπειρία, με παραστάσεις, με αποδοχή και αναγνωρισιμότητα, ο οποίος έχει την τεχνογνωσία, έχει τις ικανότητες, έχει τις δυνατότητες, να βοηθήσει τον ΑΡΗ και να τον κάνει καλύτερο σε όλα. 

Να βοηθήσει τον λαοφιλή Σύλλογο να ανέβει επίπεδο και να δυναμώσει αγωνιστικά, να οργανωθεί σε όλους τους τομείς και φυσικά να αρχίσει να διεκδικεί στόχους μεγαλύτερους.

Αυτά δεν γίνονται βέβαια από τη μία στιγμή στην άλλη.

Από χθες φόρεσε τη φόρμα του και ξεκίνησε.

Μαθαίνει την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, τα στελέχη, τους χώρους, τις υποδομές και γενικά το περιβάλλον και τις συνθήκες του Συλλόγου.

Χρειάζεται πολλή δουλειά και πάνω από όλα, να έχει την στήριξη του ηγέτη της ομάδας, του Θόδωρου Καρυπίδη.

Του ανθρώπου δηλαδή που τον επέλεξε και τον έφερε, για να κάνει πράξη όλα αυτά που ο ίδιος θέλει κι ονειρεύεται για τον ΑΡΗ.

Η ελπίδα και η προσδοκία των χιλιάδων Αρειανών σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, είναι αυτή η «περιπέτεια», να έχει πολλές όμορφες και χαρούμενες στιγμές, να έχει επιτυχίες, να έχει διακρίσεις, να έχει τίτλους.

Οι ευχές μας είναι να πάνε όλα καλά, να είναι γερός, να είναι σιδηροκέφαλος, να είναι ευλογημένος, να είναι τυχερός και να πετύχει όλα αυτά που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Προτεινόμενα Άρθρα