Αυτές θα είναι οι καλύτερες μεταγραφές του ΑΡΗ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Το ραντεβού που θα έχουν σήμερα (23/5) ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα με τον Απόστολο Τερζή και στο οποίο δεν αποκλείεται να παραβρεθεί και ο Θόδωρος Καρυπίδης, θα σηματοδοτήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εξελίξεις, σε ότι αφορά το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου

Οι καλύτερες μεταγραφές που θα κάνει ο ΑΡΗΣ, για να ενισχύσει το ρόστερ του, θα -πρέπει να- είναι οι κατάλληλες. Το πάθημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, θα πρέπει να έχει γίνει μάθημα σε όλους. Κυρίως, βέβαια, αυτό αφορά αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

Είναι θετικό ότι υπάρχει, ήδη, μια τεράστια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και τον σχεδιασμό της και αυτή είναι η παρουσία τεχνικού διευθυντή. Παρόλα αυτά, όμως, θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού, να αποφευχθούν ορισμένα λάθη, που κόστισαν πολύ την προηγούμενη σεζόν. Κόστισαν αγωνιστικά, με απώλειες στόχων, αλλά και οικονομικά.

Είναι λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, όταν πληροφορείται για την πιθανότητα απόκτησης ενός παίκτη, με «βαρύ» βιογραφικό. Η υποδοχή μιας μεταγραφής, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για την ολοκλήρωση της. Μας το έδειξαν, ξεκάθαρα, κάποιες από τις περσινές επιλογές.

Βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι το τι μπορεί να προσφέρει ο παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Σημαντικό είναι, επίσης, το να μην προέρχεται από μεγάλη αγωνιστική απραξία, όσο είναι δυνατόν. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις Ρουπ και Νταρίντα και δεν χρειάζεται ο ΑΡΗΣ να παίξει «κορώνα-γράμματα», ρισκάροντας με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

Ακόμα, θα πρέπει, όσο αυτό είναι εφικτό, οι μεταγραφικές κινήσεις να ξεκινήσουν από εκεί που… πονάει και έχει πιο πολύ ανάγκη η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στους αμυντικούς χαφ, δηλαδή και τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς. Θα ήταν ιδανικό, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, ο ΑΡΗΣ να έχει προσθέσει στο ρόστερ του ένα «εξάρι» και έναν εξτρέμ, τουλάχιστον.

Οι καλύτερες μεταγραφές του ΑΡΗ θα είναι οι κατάλληλες, με βάση τις αδυναμίες που έχει το ρόστερ, μετά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, όπως ο Ετέμπο. Μεταγραφές που θα «κουμπώνουν» στα συστήματα που θέλει να παίξει ο Τερζής, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Παίκτες που θα παίζουν για την ομάδα και όχι για την πάρτη τους και δεν θα δημιουργούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Με δυο λόγια, κατάλληλοι παίκτες.

Φωτογραφία: Motion Team

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X