Αυτό τον ΑΡΗ θέλουμε να βλέπουμε!

από Περικλής Τράιος

Με μια εμφάνιση εντυπωσιακή και πάνω από όλα ελπιδοφόρα, η ομάδα πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Το μεγαλοπρεπέστατο και εντυπωσιακό 5-1 επί του Παναιτωλικού, δεν έδωσε απλά και μόνο το τρίποντο της νίκης, που οδήγησε τον ΑΡΗ στη 3η θέση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ βαθμολογίας, αυτής δηλαδή που παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους κι όχι στα γραφεία και στις άδικες αποφάσεις.

Η νίκη και προπαντός η εμφάνιση, ξανάφερε τα χαμόγελα στα χείλη των απανταχού Αρειανών, αλλά το σημαντικότερο, τους όπλισε με πίστη και αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Πέντε γκολ πέτυχε η ομάδα, όσα είχε βάλει δηλαδή στους έξι αγώνες που είχε δώσει μέχρι τώρα και σίγουρα, με λίγη προσοχή παραπάνω θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και έδειξε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, σε σχέση με την εικόνα προηγούμενων αγώνων.

Στην εκπομπή της Παρασκευής, σχολίαζα ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί το πώς θα έρθει να παίξει ο Παναιτωλικός και ο κάθε αντίπαλος.

Αυτό που μας νοιάζει σαν ΑΡΗΣ, και αυτό που θέλουμε, είναι μόνο ένα : ΝΙΚΗ.

Απαγορεύονται οι γκέλες και τα στραβοπατήματα.

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό που θέλουμε. 

Να βλέπουμε την ομάδα, να αγωνίζεται ορκισμένη και αποφασισμένη να χτυπάει και να παίρνει τη νίκη σε κάθε αγώνα.

Αυτό θέλουμε.

Μια ομάδα που θα βγάζει φωτιές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που θα διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος, εύκολα ή δύσκολα θα την κατακτά. 

Αυτό θέλουμε από την ομάδα. 

Να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να διανοηθεί, οτι μπορεί, ότι υπάρχει πιθανότητα να κλέψει βαθμό και αποτέλεσμα, ειδικά μέσα στο «Κλ. Βικελίδης».

Αυτό ακριβώς έγινε την Κυριακή.

Ο ΑΡΗΣ ήταν εκρηκτικός και με μεγάλο του όπλο την ασφυκτική πίεση, στραγγάλισε και διέλυσε την αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού.

Αυτή η πίεση ήταν που ανάγκασε τους αντιπάλους να κάνουν λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές μας και πέτυχαν αυτή την μεγάλη σε σημασία και έκταση νίκη. 

Επί ενός αντιπάλου, ο οποίος το επισημαίνω οτι είναι μια καλή ομάδα.

Μην σας ξεγελάει το 5-1.

Έχει καλούς ποδοσφαιριστές ο Παναιτωλικός και ο Αναστασίου είναι ένας αξιόλογος προπονητής.

Απλά, έπεσαν πάνω σε έναν ΑΡΗ που έπιασε μια απόδοση εκπληκτική και ήθελε επιτακτικά τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα, έβγαλε ένταση, είχε ενέργεια και έδειξε τις αδιαπραγμάτευτες αρετές που έχει. 

Αυτός είναι ο ΑΡΗΣ!

Μια από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, με ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου, στελεχωμένο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μια ομάδα, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες κι αυτό ακριβώς ήταν που επέφερε έναν δικαιολογημένο προβληματισμό.

Δυστυχώς είχε βαθμολογικές απώλειες, οι οποίες ήταν αδικαιολόγητες, απέναντι σε αντιπάλους, που εύκολα ή δύσκολα θα έπρεπε να τους είχε καθαρίσει.

Έτσι είναι.

Όταν λέμε ότι κάνουμε πρωταθλητισμό και διεκδικούμε τον τίτλο, όταν θέλουμε και απαιτούμε να είμαστε μέσα στις ομάδες της πρώτης γραμμής, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και απαγορεύονται ανάλογες βαθμολογικές απώλειες.

Άλλωστε αυτοί τζάμπα πεταμένοι βαθμοί σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις, ήταν που είχαν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα και μια αίσθηση ανασφάλειας και αμφισβήτησης.

Το ευχάριστο βέβαια και το απόλυτα θετικό, είναι ότι η ομάδα, μετά από την γκέλα με τον Απόλλωνα, έβγαλε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα και αντανακλαστικά, πετυχαίνοντας δύο συνεχόμενες νίκες.

Το άλλο θετικό που μου δείχνει η ομάδα και πρέπει να σταθούμε, είναι ότι δουλεύει.

Η βελτίωση που παρουσιάζει δεν είναι τυχαία, αλλά είναι προιόν δουλειάς και μόνο αισιοδοξία μπορεί να δημιουργεί για τη συνέχεια.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει διάρκεια και φυσικά, σταθερότητα.

Την επόμενη Κυριακή δίνουμε το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς, μετά από αυτό με τον Παναθηναικό.

Αυτή τη φορά είναι εκτός έδρας με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω…

Πολύ δύσκολο παιχνίδι, υψηλών απαιτήσεων και στο οποίο οι ποδοσφαιριστές μας καλούνται να δείξουν ποιοι είναι και ποιες οι δυνατότητες τους.

Θέλει προσοχή.

Θέλει σοβαρότητα.

Θέλει συγκέντρωση.

Θέλει έξυπνο παιχνίδι.

Η αντίπαλος, βρίσκεται σε φόρμα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Από εμάς εξαρτάται το τι θα γίνει και από κανέναν άλλον (αφήνω στην άκρη τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ελπίζοντας να έχουμε μια καλή και δίκαιη διαιτησία).

Θεωρώ ότι εκτός από το ατομικό ταλέντο των παικτών, καταλυτικό ρόλο, θα παίξουν και οι κινήσεις των προπονητών στην αγωνιστική σκακιέρα.

Νομίζω ότι το μήνυμα το έχουν πάρει τόσο ο Μάντζιος, όσο και οι παίκτες του.

Ξέρουνε πολύ καλά τι θα σημαίνει, να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να περάσει από το Ο.Α.Κ.Α. και να πάρει αυτή τη πολύ μεγάλη νίκη και τι μπουρλότο θα βάλουν στο πρωτάθλημα…

Πάμε να το κάνουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα