Αφεντικό για την πρόκριση η Λιλ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

από AllAboutARIS

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στα προκριματικά του Champions League, όπου Λιλ, Μίντιλαντ, Λουντογκόρετς και Ζάλτσμπουργκ έκαναν το πρώτο βήμα για τα playoffs. Ορθάνοιχτοι λογαριασμοί για Ντιναμό Κιέβου και Ρέιντζερς, που έμειναν στο 1-1.
Οι Γάλλοι κατάφεραν να επικρατήσουν 2-1 της Φενέρμπαχτσε του Ζοσέ Μουρίνιο εντός έδρας και πήραν προβάδισμα για να βρεθούν στην επόμενη φάση. Ο Τιάγκο Σάντος άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό για τους γηπεδούχους και οι Τούρκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 80ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Καχβετσί. Έτσι, η ομάδα του «Special One» έδειξε ικανή να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος άνηκε στον Ζεγκρόβα, ο οποίος λύγισε την πλάστιγγα υπέρ της Λιλ με γκολ στο 90+1’.

Η Λουντογκόρετς έφυγε με «διπλό» από την έδρα της Καραμπάγκ με τα γκολ από Αλμέιδα (56’) και Βιδάλ (87’), ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ζουνίνιο. Στο τέλος αγχώθηκε λίγο παραπάνω, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βιδάλ.
Όλα ανοιχτά στη μονομαχία της Ντιναμό Κιέβου με τη Ρέιντζερς, πριν την οποία υπήρξε αναστάτωση λόγω του γεγονότος ότι οι δύο διαιτητές VAR βρέθηκαν μεθυσμένοι. Ο Γιαρμολένκο άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό και οι Σκωτσέζοι έμειναν όρθιοι με τέρμα του Ντεζέρ στις καθυστερήσεις. Σαφές προβάδισμα πήρε η Μίντιλαντ με το 2-0 επί της Φερεντσβάρος. Μικρό βήμα για τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-1 της Τβέντε, η οποία μείωσε στο 90+1’.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Champions League:
Σπάρτα Πράγας-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-1
Καραμπάγκ-Λουντογκόρετς 1-2
Μάλμε-ΠΑΟΚ 2-2
Μίντιλαντ-Φερεντσβάρος 2-0
Ντιναμό Κιέβου-Ρέιντζερς 1-1
Λιλ-Φενέρμπαχτε 2-1
Ζάλτσμπουργκ-Τβέντε 2-0

Προτεινόμενα Άρθρα