«Αφεντικό» η Μίλαν, 2-1 την Ίντερ (vid)

από AllAboutARIS

Αφεντικό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν η Μίλαν! Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα νίκησε 2-1 την Ίντερ στο… παγωμένο «Μεάτσα» και έφυγε με τρίποντο από το «Derby della Madonnina», χάρη σε γκολ του Ματέο Γκάμπια με κεφαλιά στο 89ο λεπτό!
Κάπως έτσι, οι «ροσονέρι» έπιασαν τους πρωταθλητές στους 8 βαθμούς και τους έριξαν από την κορυφή, την οποία κατέχει πλέον η Τορίνο, που έμεινε μόνη πρώτη με 11 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές.

Η Μίλαν ήταν γενικώς ανώτερη στο παιχνίδι και είχε περισσότερες ευκαιρίες, με την Ίντερ να μένει μακριά από τον καλό της εαυτό και να σημειώνει δεύτερη συνεχόμενη απώλεια στο πρωτάθλημα μετά από αυτή με τη Μόντσα (1-1) στην προηγούμενη αγωνιστική.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς, όταν ο Κρίστιαν Πούλισικ έκλεψε την μπάλα από τον Χακάν Τσαλχάνογλου στον χώρο του κέντρου, πέρασε όλη την άμυνα των «νερατζούρι» και εκτέλεσε τον Γιαν Ζόμερ για το 0-1.

Η Ίντερ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και απάντησε σχετικά γρήγορα. Στο 27′, μετά από εντυπωσιακή αλλαγή παιχνιδιού από τον Νικολό Μπαρέλα, ο Φεντερίκο Ντιμάρκο συνεργάστηκε με τον Λαουτάρο Μαρτίνες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με φοβερό πλασέ για το 1-1.

Η Μίλαν, παρόλο που ισοφαρίστηκε και είδε τα ντεσιμπέλ στο «Μεάτσα» να ανεβαίνουν, συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της και ήταν πολύ πιο απειλητική. Στο 66′, ο Φικαγιό Τομόρι κέρδισε πέναλτι, ωστόσο δεν υπήρχε παράβαση και ο VAR παρενέβη, με το ματς να συνεχίζεται κανονικά.
Τελικά, η «λύτρωση» για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον πιο… απίθανο παίκτη. Συγκεκριμένα, ο «ήρωας» ήταν ο Ματέο Γκάμπια, ο οποίος στο 89′, μετά από σέντρα του Ράιντερς, έκανε κεφαλιά-κανονιά την οποία ούτε που… είδε ο Ζόμερ, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα 2-1 και τελικά τη νίκη.






Προτεινόμενα Άρθρα