Βάσκοι εθνικιστές αποκαλούν τους Ογιαρθάμπαλ και Μερίνο προδότες

από AllAboutARIS

Η Ισπανία βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας μετά την κατάκτηση του Euro, που ήρθε χάρη στο γκολ του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ στα τελευταία λεπτά του τελικού.
Ο επιθετικός της Σοσιεδάδ ήταν ένας εκ των οκτώ Βάσκων που ήταν μέλη της αποστολής που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι συντοπίτες τους δεν ήταν και τόσο χαρούμενοι.

Βλέπετε, στο χωριό Ελόριο, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του χρυσού σκόρερ της ρόχα, έκανε την εμφάνισή του ένα πανό που έγραφε «όχι στην εθνική Ισπανίας», με τα ονόματα των Ογιαρθάμπαλ και Μερίνο να είναι γραμμένα με σπρέι στον τοίχο ακριβώς από κάτω, μαζί με τη λέξη «προδότες».
Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση αυτή από Βάσκους εθνικιστές προκάλεσε αντιδράσεις, την ώρα που ο γενικός γραμματέας του βασκικού κόμματος EH Bildu, Αρνάλδο Οτέγκι, ανέφερε πως «ποτέ δεν θα πανηγυρίσω νίκη της εθνικής Ισπανίας. Δεν είναι η ομάδα μου, δεν είναι ο βασιλιάς μου, δεν είναι ο εθνικός μου ύμνος. Το κράτος αρνείται στους Βάσκους παίκτες να παίξουν για την κανονική τους εθνική ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα