Βανγκέλι: «Ο ΑΡΗΣ είναι η οικογένειά μου, με μεγάλη μου χαρά θα βοηθούσα»

από AllAboutARIS

Ο παλιός ποδοσφαιριστής και αρχηγός του ΑΡΗ και νυν βοηθός προπονητή στην πρωταθλήτρια Αλβανίας, Τίρανα, ο Κρίστι Βανγκέλι, μίλησε στον Libero 107.4 FM και την εκπομπή «Pressing».

Αναφέρθηκε στις προετοιμασίες και όλα όσα γίνονται στην πρωτεύουσα Αλβανίας, ενόψει του αποψινού τελικού στο Europa Conference League, αλλά φυσικά και στον αγαπημένο του ΑΡΗ.

Αρχικά σχολίασε:

«Χθες έγινε μακελειό κυνηγιόντουσαν με την αστυνομία. Ουσιαστικά μόνο οι Ιταλοί ήρθαν από χθες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το κέντρο και μεταφέρθηκαν στα στενά. Οι Ολλανδοί ήρθαν σήμερα. Τα πράγματα είναι ήρεμα σήμερα. Ελπίζω μέχρι την ώρα του τελικού να είναι ήρεμα τα πράγματα»

Για την πόλη των Τιράνων και το γήπεδο: «Τα τελευταία αναπτύχθηκε η πόλη. Είναι πολύ όμορφη. Θέμα φαγητού, παρέα, εστιατόρια και κλαμπ, έχει ανέβει το επίπεδο. Το γήπεδο είναι φανταστικό, το έχω ζήσει και σαν παίκτης. Γεμάτο θα είναι το κάτι άλλο, η ακουστική, όλα μένουν μέσα στο γήπεδο. Το ξενοδοχείο ακόμη δεν έχει φτιαχτεί. Στους τελευταίος ορόφους μπορείς να δεις το ματς. Το γήπεδο είναι της ομοσπονδίας για την εθνική, αλλά το χρησιμοποιούν και οι τοπικές ομάδες».

Για τον τελικό: «Από τις 12 το πρωί δεν πλησιάζει κανείς χωρίς εισιτήριο. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, θα είναι μια γιορτινή μέρα για την πόλη. Εγώ θα είμαι με τη Ρόμα, γιατί παίζει εκεί κι ένας Αλβανός παίκτης ο και μακάρι να το πανηγυρίσει»

Για τα παιχνίδια του ΑΡΗ με την Ρόμα (είχε παίξει στο ματς της Θεσσαλονίκης): «Έχω αλλάξει φανέλα με τον Ντε Ρόσι ήταν τότε το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι»

Για τον ΑΡΗ: «Ο ΑΡΗΣ έδειχνε από την αρχή καλή ομάδα. Το ότι άλλαξε ο Μάντζιος δε σημαίνει κάτι. Είχα εμπιστοσύνη στον προηγούμενο προπονητή. Τον ευχαρίστησε και ο πρόεδρος. Ο ΑΡΗΣ έχει βάλει τις βάσεις. Πιστεύω να μην αλλάξουν πολλοί παίκτες. Έχουν χημεία παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για τον Εμπακατά που παίζει στη θέση του: «Του έδειξε εμπιστοσύνη ο Μπούργος, σε σχέση με τον Σάκιτς. Το απέδειξε ότι μπορεί να παίξει. Από τη στιγμή που ένας προπονητής βλέπει ότι ένας παίκτης αποδίδει το 100 δεν μπορεί να τον αλλάξει».

Για τον Μπούργος: «Ελπίζω ο Μπούργος να φτιάξει ένα καλό σύνολο. Παίρνει το 100% από όλους. Είδα κι έναν Ματίγια πολύ αλλαγμένο κι αυτός έδειξε ένα πρόσωπο που βοήθησε πολύ την ομάδα».

Για τα νεαρά παιδιά και πόσο εύκολο είναι να παίξουν στον ΑΡΗ: «Ο στόχος να περάσεις παιδιά θέλει πολύ δουλειά. Και η Κ19 και η Κ17 έκαναν μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι δύσκολη απόφαση για τον προπονητή να πάρει σε τόσο υψηλό επίπεδο. 2-3 παίκτες μπορεί να πλησιάσουν στην πρώτη ομάδα. Μπορούν να δοθούν κάπου δανεικοί 1-2 χρόνια, να κάνουν πρωταθλητισμό να έχουν γεμάτες σεζόν για να τους δώσει ευκαιρία μετά ο ΑΡΗΣ. Χρειάζεται εμπειρία».

Για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΑΡΗ ως… μάτια του στην Αλβανία: «Είμαι προπονητής στα Τίρανα πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα. Αν μου το ζητούσε η ομάδα, με μεγάλη μου χαρά θα τους βοηθούσα. Ο ΑΡΗΣ είναι η οικογένειά μου και πάνω απ’ όλα είμαι οπαδός, θα έδινα και την καρδιά μου».

Προτεινόμενα Άρθρα