Βανγκέλι: «Πρέπει να στηρίξουμε πρόεδρο και προπονητή- Θα ήθελα να επιστρέψω στον ΑΡΗ»

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή «Pressing» του Libero 107.4 FM μίλησε ο Χρήστος Βανγκέλι, ο οποίος βρέθηκε χθες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και παρακολούθησε τον αγώνα του ΑΡΗ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα καιρό να δω την ομάδα μέσα στο Χαριλάου αν και βλέπω από την τηλεόραση. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα και νομίζω ότι τα πήγε καλά και το πιο σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί».

Για το πως αντιδρά μια ομάδα μετά από μία ήττα σαν αυτή από τον ΠΑΣ: «Όταν έρχεται μια ήττα από μια ομάδα εντός έδρας κι έτσι, είναι σοκ. Δεν το περιμένεις. Ο ΑΡΗΣ ειδικά στην έδρα του δύσκολα χάνει. Φέτος του λείπουν αυτά τα αποτελέσματα με τις μικρές ομάδες να τα παίρνει στην έδρα του. Όπως το 0-0 με τον Απόλλωνα, άλλα και η ήττα από τον Ιωνικό. Αυτό με τα Γιάννενα ήταν απρόοπτο. Είναι μια κακή μέρα, που συμβαίνει πολύ σπάνια».

Για το πως αντιδρά η ομάδα αν ακολουθεί ντέρμπι: «Μετά από τη βαριά ήττα, ήταν δύσκολη εβδομάδα. Έχεις το μυαλό το ντέρμπι Το σκορ είναι πλασματικό για την ομάδα. Έπρεπε να τελειώσουν τις φάσεις, γιατί στο β’ ημίχρονο ο αντίπαλος έβγαλε αντίδραση και στο τέλος κινδυνεύεις να χάσεις το παιχνίδι. Μου άρεσε η αντίδραση που είχε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν φανταστική με τον ΠΑΟΚ».

Για το ματς με τον Αστέρα: «Η ομάδα ήταν λίγο κουρασμένη. Στο πρώτο έπρεπε να τελειώσουν κάποιες φάσεις και να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ο Αστέρας καλή ομάδα. Στο δεύτερο φάνηκε λίγο η κούραση, αλλά νομίζω ότι η ουσία μένει. Ο ΑΡΗ έκανε μία τέλεια εβδομάδα με τρεις νίκες. Ελπίζω να ξεκουραστούν και να αντιδράσουν σε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για τα πλάγια μπακ του ΑΡΗ: «Ανεβασμένος ο Σούντγκρεν. Δεν γίνεται να είναι ο παίκτης που βλέπαμε στο ξεκίνημα. Δεν ήταν τυχαία πρωταθλητής. Φοβερά στοιχεία, καλή πάσα, καλό σουτ. Από πέρσι άξιζε να τον περιμένει η ομάδα. Για τον Γκάνεα, μου αρέσει πολύ. Το ξέρω καλά γιατί τον παρακολουθούσα. Ταχυδυναμικός παίκτης, φουλ μπακ, μπορεί να παίξει όλη την πλευρά».

Για την στήριξη του Καρυπίδη στον Μάντζιο: «Και ο πρόεδρος και ο Μάντζιος έχουν δεχθεί πίεση γιατί η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο και να τους στηρίξουμε. Δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα από την πρώτη χρονιά. Μου αρέσει που από πέρσι κιόλας δεν αλλάζει πολλούς παίκτες κι αυτό μπορεί να του δώσει δύναμη. Πρέπει να στηρίξουν τον προπονητή και να τον κρατήσουν για πολλά χρόνια. Εμπιστοσύνη. Αυτός ο προπονητής ξέρει τα πάντα για την ομάδα, είναι δεύτερη χρονιά».

Για το αν πρέπει να «βγάλει» παιδιά ο ΑΡΗΣ: «Μου άρεσε αυτό από πάντα, αυτό που έβλεπα όταν ήμουν μικρός. Νέα παιδιά να δουλεύουν σκληρά γιατί θα μπουν πιο εύκολα στην πρώτη ομάδα. Είναι λίγο δύσκολο όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι δουλεύουν σωστά στην ομάδα και σε βάθος χρόνου μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη σε 2-3 παιδιά και να τα προωθήσει. Πάντα το έκανε αυτό ο ΑΡΗΣ».

Για το δικό του μέλλον: «Έλυσα το συμβόλαιο με την Πρίστινα για οικονομικά ζητήματα. Και σκέφτομαι πλέον να δουλέψω ως προπονητής. Τον Ιανουάριο θα πάω για το UEFA A, έχω μια πρόταση από ομάδα στα Τίρανα, ώστε να είμαι δεύτερος προπονητής. Θα το ήθελα πολύ να επιστρέψω στον ΑΡΗ, αλλά σε βάθος χρόνου. Εκεί έχω μεγαλώσει, εκεί έχω κάνει τα πάντα».

Προτεινόμενα Άρθρα