Βαριές ποινές για Μελισσανίδη, επιβεβλημένη η παρέμβαση εισαγγελέα!

από AllAboutARIS

Το ΑΕΚ-ΑΡΗΣ έχει τρίτο ημίχρονο από σήμερα, στον απόηχο όσων έγιναν εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά και στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Ολοι περιμένουν την έκθεση του παρατηρητή αλλά και εκείνη της Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν όσα κατήγγειλε ο ΑΡΗΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και εφόσον γίνει αυτό, η “καμπάνα” για ΑΕΚ και Δημήτρη Μελισσανίδη είναι τεράστια…

Οσα καταγγέλλονται σε βάρος του ιδιοκτήτη της Ένωσης και των συνοδών του εμπίπτουν στο άρθρο 20 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις άσκησης βίας σε βάρος είτε αξιωματούχων του αγώνα, είτε εντεταλμένων ποδοσφαιρικών οργάνων, είτε μελών του ΔΣ της φιλοξενούμενης ΠΑΕ.

Στο ίδιο άρθρο 20 και στην παράγραφο 1 ιδιαίτερα επιβαρυντική θεωρείται η περίπτωση άσκηση βίας εναντίον μελών ΔΣ ΠΑΕ, με την φυσική ή την ηθική μορφή της.

Στην περίπτωση αυτή ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων βίας τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα, του απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και η ΠΑΕ, στη διοίκηση της οποίας είναι τοποθετημένος, αντιμετωπίζει ποινές από διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές έως υποβιβασμό, ανάλογα με το εύρος των επεισοδίων και την ένταση της βίας που ασκήθηκε, είτε από τον φυσικό αυτουργό, είτε από τον ηθικό.

Ακόμα και χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι εκθέσεις, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας οφείλει να παρέμβει… χθες και να διερευνήσει όσα έγιναν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, όπως το ίδιο οφείλουν τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα