Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο AllAboutARIS: “Δουλευταράς και πειθαρχημένος ο Κουάισον”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ρόμπιν Κουάισον ετοιμάζει τις βαλίτσες του στη Σουηδία ώστε να πάρει τον… δρόμο για την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο 30χρονος άσσος αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους “κιτρινόμαυρους”, με το παρελθόν του πάντως να έχει ελληνικό… χρώμα.

Δεν είναι μόνο τα ματς της Σουηδίας κόντρα στην Ελλάδα ή το γκολ απέναντι στην Εθνική μας πριν μία τετραετία… Μία έμμεση επαφή του με την Ελλάδα σημειώθηκε και στο διάστημα που αγωνιζόταν στην Αλ Ετιφάκ όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός… έπεσε πάνω στον Σουηδό όταν ανέλαβε την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας και το AllAboutARIS απευθύνθηκε σε αυτόν ώστε να σκιαγραφήσει το προφίλ του νέου παίκτη του ΑΡΗ.

“Είχε πάει στην Αλ Ετιφάκ λίγους μήνες πριν αναλάβω εγώ και ήταν από τους παίκτες που μου άρεσε πολύ. Ηταν μία περίοδος που ήταν βασικός στη Σουηδία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Κινητικός, παίκτης σουηδικής σχολής. Δηάδή πειθαρχία, ομαδικότητα και δουλευταράς”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Μιλόγεβιτς ανοίγοντας το… κουτί των αναμνήσεων από τη συνεργασία του με τον Κουάισον, πριν μπει σε πιο ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες.

“Έχει πολύ καλή τεχνική και το εύκολο γκολ αν τον βρεις στο κουτί. Είναι φορ αλλά όχι target man, το βαρύ 9άρι. Παίζει καλά με την πλάτη αλλά του αρέσει πολύ να βγαίνει έξω από την περιοχή, ψάχνει κάθετες μπάλες, δημιουργεί παιχνίδι.. Πολλές φορές θέλει περισσότερο να δώσει ασίστ παρά να βάλει γκολ”.

Το αρνητικό φυσικά είναι η αποχή του από την αγωνιστική δράση για εννέα μήνες. Θα τον επηρεάσει όμως τόσο πολύ; “Είναι ανάλογα πώς θα κουμπώσει. Αυτός επειδή είνα Σουηδός σημαίνει ότι θα δούλεψε σωστά όλους αυτούς τους μήνες. Είναι άλλο όμως να δουλεύεις μόνο σου και άλλο με ομάδα. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο”, ήταν η απάντηση του κ. Μιλόγεβιτς που συνέχισε τονίζοντας ότι, “κακά τα ψέματα, εάν δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση τότε δύσκολα θα ερχόταν στην Ελλάδα. Σιγά-σιγά θα μπει στο κλίμα του ΑΡΗ και πιστεύω θα βοηθήσει. Είναι μία καλή κίνηση για τον ΑΡΗ. Μία μεγάλη ομάδα με μεγάλους στόχους, πρέπει να έχει ποιοτικές επιλογές στην κορυφή της επίθεσης

Ο Κουάισον έρχεται για την κορυφή της επίθεσης, έχοντας και την ευχέρια να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά... “Είναι στράικερ. κατ’ ανάγκη παίζει στα πλάγια. Οχι ότι δεν μπορεί να βοηθήσει και εκεί. Έχει κινήσεις από την πλευρά ενώ δίνει βοήθειες αμυντικά. Τρέχει πολύ και του αρέσει να πιέζει ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς”.

Προτεινόμενα Άρθρα