Β’ Ισπανίας: Ανέβηκαν στη La Liga Γρανάδα και Λας Πάλμας, οδυνηρός υποβιβασμός για Μάλαγα

από AllAboutARIS

Με συναρπαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, αφού καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στη La Liga, μπαίνοντας στην 42η και τελευταία αγωνιστική!
Τα πράγματα ξεκαθάρισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, με την Γρανάδα να επικρατεί 2-0 της Λεγκανές και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, επιστρέφοντας άμεσα και ως πρωταθλητές στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας μετά τον περσινό υποβιβασμό τους, ενώ η Λας Πάλμας πήρε το έτερο εισιτήριο της απευθείας ανόδου, παρότι δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη (0-0) στο ντέρμπι με την Αλαβές.
Η Λεβάντε πανηγύρισε τη νίκη 2-1 με ανατροπή κόντρα στην αδιάφορη Ρεάλ Οβιέδο, αλλά αρκέστηκε στην 3η θέση που οδηγεί στα playoffs για την άνοδο, αφού μειονεκτούσε στην ισοβαθμία με τη Λας Πάλμας. Στα playoffs θα βρεθεί και η Εϊμπάρ, η οποία νίκησε με 1-0 την Ουέσκα, αλλά έμεινε μόλις έναν βαθμό πίσω από την προνομιούχο πρώτη δυάδα της βαθμολογίας.
Όσον αφορά τη μάχη του υποβιβασμού, η κατάσταση είχε ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη αγωνιστική, με τη Μάλαγα να πέφτει στην τρίτη κατηγορία, 10 χρόνια αφότου έφτασε μια «ανάσα» μακριά από τα ημιτελικά του Champions League (είχε αποκλειστεί στους «8» από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης, Ντόρτμουντ, τη σεζόν 2012-13). Μαζί της, υποβιβάστηκαν επίσης οι Λούγκο, Ίμπιζα και Πονφεραδίνα.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:
Ανδόρα-Βιγιαρεάλ Β’ 4-3
Μπούργος-Λούγκο 0-1
Αλμπαθέτε-Μιρεντές 2-1
Μάλαγα-Ίμπιζα 1-1
Γρανάδα-Λεγκανές 2-0
Ουέσκα-Εϊμπάρ 0-1
Λας Πάλμας-Αλαβές 0-0
Λεβάντε-Ρεάλ Οβιέδο 2-1

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X