Γαλλία: «Βαριά καμπάνα» σε οπαδό για ρατσιστική επίθεση

από AllAboutARIS

Ακριβά θα πληρώσει τις πράξεις του ένας οπαδός στη Γαλλία, μετά τη ρατσιστική επίθεση που έκανε σε βάρος ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας οπαδός της Νανσί που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου (έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια στη Ligue 1), προχώρησε σε ήχους που αντιστοιχούσαν σε κλάμα μαϊμούς, όπως αναφέρει η L’Equipe.

Διαβάστε επίσης: Το δίτερμα, ο Μπιανκόν, ο 16χρονος που ανέβηκε στην 1η ομάδα, ο 18χρονος στόπερ και το γκολ του Μπρίνιτς
Ο δράστης βρέθηκε αργότερα, όπως αποκάλυψε η διοίκηση της ομάδας και μάλιστα έγινε γνωστή και η τιμωρία του.

Η πράξη του αυτή θα του κοστίσει την είσοδο του στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας για τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ η υπόθεσή του θα περάσει και τις πόρτες του δικαστηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νανσί:

«Ελέγξαμε το βίντεο όλη τη νύχτα και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα άτομο είναι υπεύθυνο. Έχουμε αναγνωρίσει το άτομο και έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του να μπαίνει στο γήπεδο. Έκανε χειρονομίες μαϊμούς. Φαίνεται να είναι οι ενέργειες ενός ατόμου, καθώς το άτομο που κάθεται δίπλα του δεν έδειξε τέτοιου είδους συμπεριφορά».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον Habib Beye (προπονητή της αντίπαλης ομάδας) και όλους τους άλλους ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα να μας περάσει. Έχουμε λάβει υπόψη μας όσα έχουν αναφερθεί. Δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει».

Προτεινόμενα Άρθρα