Γιατί ΑΡΗΣ; Γιατί… έτσι!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους κάποιος θα πάρει τον δρόμο του όσον αφορά την ομάδα που θα υποστηρίζει.

Ο πιο συνήθης είναι αυτός των πατεράδων… Και για μένα είναι ο πιο γοητευτικός.

Άλλος θα γίνει από τις παρέες. Άλλος από ένα παιχνίδι που θα δει. Έχει τον ρομαντισμό του και αυτό, δεν λέω. Από τον μπαμπά όμως έχει μία άλλη αίσθηση.

Οπως παίρνεις το επίθετο του πατέρα σου, αυτόματα κληρονομείς και την ομάδα. Δεν έχει πώς. Δεν έχει γιατί. Οπως δεν έχει και το όνομα που παίρνεις. Γιατί; Γιατί έτσι!

Είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς σου. Σε χαρακτηρίζει σαν την εθνικότητα, σαν το χρώμα των ματιών σου, σαν το ύψος σου, σαν τη φωνή σου.

Στην πορεία φυσικά, αντιλαμβάνεσαι όλους εκείνους τους λόγους που ο πατέρας σου σε έκανε ΑΡΗ. Τα καλά, τα άσχημα, τα εύκολα, τα δύσκολα…

Η αγάπη για την ομάδα δεν είναι μόνο στις χαρές και στα πανηγύρια. Την αγάπη σου για την ομάδα, τη μετράς στα δύσκολα. Σε αυτά σε μετράει και εκείνη. Διότι η ομάδα είναι μία άλλη οικογένεια. Και την οικογένεια τη στηρίζουμε κυρίως στα δύσκολα. Οχι στα εύκολα.

Μερικοί είμαστε ευλογημένοι, διότι η αγάπη μας για την ομάδα έγινε και αντικείμενο της δουλειάς μας.

Ημουν μικρό παιδάκι όταν γυρνούσα και έλεγα στον πατέρα μου, “θέλω να γίνω δημοσιογράφος σαν εσένα αλλά θέλω να είναι για τον ΑΡΗ”. Δεν θα κρίνω που έχω φτάσει ή τι έχω κάνει. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Μόνο η τριβή όμως με αυτό που κουβαλάω σαν κληρονομιά από μικρό παιδί, είναι μία ευλογία. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του. Πρέπει να υπάρχουν και οι δεύτερες, για να εκτιμάμε περισσότερο τις πρώτες.

Έτσι μας έμαθαν οι μπαμπάδες μας. Έτσι θα μάθουμε και εμείς στα δικά μας παιδιά. Σε μία εποχή που το “τι ομάδα είσαι”, σημάδεψε μία δολοφονία.

Οπως όμως ο Άλκης απάντησε περήφανα και δίχως δεύτερη σκέψη, έτσι θα απαντάμε και εμείς. Και για να το διευρύνω, έτσι να απαντούν οι φίλοι όλων των ομάδων. Χωρίς φόβο, χωρίς σκέψεις. Διότι η ζωή πρέπει να έχει χρώμα.

Εμείς διαλέγουμε το κίτρινο και το μαύρο, με το θεό στο στήθος, σεβόμενοι και τις επιλογές του άλλου. Επειδή είμαστε ΑΡΗΣ. Επειδή είμαστε διαφορετικοί.

Και γιατί είμαστε ΑΡΗΣ; Γιατί… έτσι!

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X