Γιοβίσεβιτς στο AllAboutARIS: “Κάτι σαν… Γκουντογκάν ο Τζούρασεκ – Κομβικός στην καριέρα μου”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η είδηση της απόκτησης του Νέβεν Τζούρασεκ από τον ΑΡΗ… ενεργοποίησε αυτόματα έναν μηχανισμό αναζήτησης πληροφοριών για τον νέο μέσο της ομάδας.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνεργαστεί με τον 24χρονο χαφ. Ένας όμως έχει σημαδέψει την καριέρα του περισσότερο από κάθε άλλον. Και αυτός είναι ο Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντνίπρο, Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι οι τρεις φορές που συνυπήρξαν, με τον Κροάτη τεχνικό να τον έχει ως… μεταγραφικό “πρέπει” στους δύο ουκρανικούς πάγκους που κάθισε.

“Ο Νέβεν είναι ένας σημαντικός παίκτης στην προπονητική μου καριέρα, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος”, σημείωσε ο Γιοβίσεβιτς στo AllAboutARIS, πλέκωντας αρχικά περισσότερο τον χαρακτήρα του Τζούρασεκ. “Είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορείς να βασιστείς τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και μέσα στα αποδυτήρια. Στα δύσκολα, πόνταρα πάνω του. Ζήσαμε μαζί την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ακόμα και τότε ήταν πολύ ψυχραίμος και ήρεμος”.

Από ένα σημείο και μετά η κουβέντα με τον Κροάτη τεχνικό πήγε και στο αγωνιστικό. Σε αυτά που πρέπει να περιμένει ο ΑΡΗΣ από τον 24χρονο μέσο μέσα στο γήπεδο.

“Είναι πολύ ψύχραιμος στο παιχνίδι του. Δεν χάνει τη μπάλα εύκολα, βλέπει γήπεδο και ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Θα τον παρομοίαζα με τον… Γκουντογκάν”.

Είναι όμως αυτό που λείπει από τον ΑΡΗ στο “6”. Δηλαδή ο κλασσικός αμυντικός χαφ; Ο Γιοβίσεβιτς απάντησε… “Δεν είναι κλασσικό 6άρι. Μπορεί να παίξει διπλός χαφ σε 4-2-3-1 αλλά με έναν πιο αμυντικογενή παίκτη δίπλα του. Έχει τρεξίματα, πιέζει, μαρκάρει αλλά περισσότερο είναι box to box. Πατάει περιοχή, ψάχνει το γκολ. Κάνει πολλές ευκαιρίες.  Στο 4-3-3 μπορεί να παίξει εσωτερικός μέσος αλλά όχι ως μονός χαφ στη βάση του κέντρου”

Προτεινόμενα Άρθρα