Γιουβέντους και Μίλαν, η… σύμπτωση

από AllAboutARIS

Το βράδυ της Κυριακής η Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει την Μίλαν σε ένα παιχνίδι που έχει μια μάλλον… αστεία σύμπτωση, όπως τονίζει το δημοσίευμα της Tuttosport.

Όπως αναφέρει η Tuttosport, Γιουβέντους και Μίλαν θα συναντηθούν στις 28 Μαΐου στις 21:45 ώρα Ελλάδας, δηλαδή ακριβώς την ίδια ημερομηνία και ώρα που έγινε ο τελικός του Champions League πριν από 20 χρόνια και δεν είναι λίγοι οι παραλληλισμοί που μπορούν να γίνουν.

Τότε, οι «μπιανκονέρι» του Μαρσέλο Λίπι είχε κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο Scudetto – το πέμπτο σε εννέα χρόνια – και έπαιζε στον τέταρτο τελικό της στο Champions League σε οκτώ σεζόν. Είχε μια ομάδα πρωταθλητών και μια σταθερή διοίκηση μέσω της τριάδας των Μπετέγκα, Τζιράοντο, Μότζι, καθώς και του Ουμπέρτο Ανιέλι.

Η Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι είχε επίσης τόσους πρωταθλητές και ο Μπερλουσκόνι ήταν ακόμα σε θέση να χρηματοδοτήσει ένα πρότζεκτ με μεγάλα σχέδια, που είχε δημιουργήσει ο Γκαλιάνι. Αυτός ο τελικός για τους «ροσονέρι» θα ήταν ο πρώτος από τους τρεις σε πέντε χρόνια και κρίθηκε στα πέναλτι με νικήτρια την Μίλαν.

Ο κόσμος έκτοτε άλλαξε πολύ. Τώρα, η Γιουβέντους και η Μίλαν όχι μόνο δεν παίζουν πλέον σε τελικούς Champions League ούτε κατά διάνοια τόσο τακτικά, αλλά αγωνίζονται και οι δύο μόνο για να πετύχουν την πρόκριση στο επόμενο.

Με νίκη επί των «ροσονέρι» και νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Ουντινέζε, οι «μπιανκονέρι» θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα αρπάξουν την τέταρτη θέση, αλλά είναι ένας σύλλογος σε χάος με δίκες σε εξέλιξη και περισσότερες τιμωρίες που αναμένεται να έρθουν.

Τώρα, η Μίλαν και η πιο συνετή ιδιοκτησία της μπορούν μόνο να ονειρεύονται το είδος των μεταγραφών που έγιναν πριν από 20 χρόνια, αλλά μπορούν ακόμα να παρηγορηθούν με την ανάμνηση ενός Scudetto που εξακολουθούν να φορούν στις φανέλες τους.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X