Γιούργκεν Κλοπ: Ο Γερμανός έγινε ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ που φτάνει τις 50 ευρωπαϊκές νίκες

από AllAboutARIS

Ο Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε ολόκληρη την ομάδα του στο εναρκτήριο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Europa League εκτός έδρας με τη ΛΑΣΚ και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ επικράτησε τελικώς με 3-1.

Ο Γερμανός κόουτς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία των «Reds» που έφτασε το ορόσημο των 50 νικών στην Ευρώπη, καθώς η ομάδα του ξεκίνησε με το δεξί το ευρωπαίκό της ταξίδι (3-1) το βράδυ της Πέμπτης (21/09). Με τη νίκη αυτή ο Κλοπ ξεπέρασε το ρεκόρ του Ραφαέλ Μπενίτεθ που είχε πετύχει με τη Λίβερπουλ συνολικά 49 νίκες σε ευρωπαϊκές διοργάνωσης (από το 2004 ως το 2010).

Μιλώντας ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ας το πω έτσι, ανεξακολουθώ να έχω 50 μετά τη φάση των ομίλων, τότε ακόμα και αν έχω τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη ως προπονητής της Λίβερπουλ, τότε όλοι θα το μισήσουν αυτό! Είναι ωραίο. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά είναι καλό που έχουμε κερδίσει τόσες πολλές φορές και έχουμε συχνά προκρίσεις σε τελικούς».

Ο Μπομπ Πέισλι, ο οποίος κατέκτησε τρία ευρωπαϊκά κύπελλα με τη Λίβερπουλ κέρδισε 39 ευρωπαϊκά παιχνίδια, από τα 61 που κάθισε στον πάγκο. Ο θρυλικός προκάτοχός του Μπιλ Σάνκλι κέρδισε 34 από τα 65 και οδήγησε τον σύλλογο στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο: το Κύπελλο UEFA το 1973.

 

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν το 82ο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Κλοπ στον σύλλογο. Ο Μπενίτεθ διηύθυνε τον σύλλογο σε 85.

Προτεινόμενα Άρθρα