Γκάμα στο AllAboutARIS: “Περίμενα μία πρόταση – Θα ήθελα να επιστρέψω από άλλο πόστο”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν το τέλος μίας εποχής… Το τέλος μία συμπόρευσης του ΑΡΗ με τον Μπρούνο Γκάμα. Του Μπρούνο Γκάμα με τον ΑΡΗ.

Ο Πορτογάλος άσσος σημάδεψε μία τετραετία μέσα στην οποία η ομάδα επέστρεψε στο φυσικό της χώρο και έφτασε στην κατάκτηση της 3ης θέσης για δύο σερί χρονιές.

Φυσικά υπήρχαν και άσχημες στιγμές. Ο Γκάμα όμως επιλέγει να θυμάται τα καλά και δεν χάνει την ευκαιρία να ασχολείται με τον ΑΡΗ.

Προσφάτως ο Πορτογάλος βρέθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, είδε γνώριμα πρόσωπα και ήταν… σαν στο σπίτι του.

Την περασμένη εβδομάδα έδωσε τις ευχές του στον ΑΡΗ για τα 109 χρόνια μέσα στο AllAboutARIS. Η συζήτηση όμως δεν έμεινε μόνο εκεί και… ξέφυγε προς μία ενδιαφέρουσα κουβέντα για το “αντίο” του στο σύλλογο, την καριέρα του και το ενδεχόμενο της επιστροφής του.

“Περίμενα μία πρόταση…”

-Πριν λίγο καιρό ήσουν εδώ… Πώς ένιωσες;

Πάντα είναι ωραίο να γυρνάω σε ένα μέρος που μου αρέσει και το νιώθω σαν το σπίτι μου.. Είδα τόσο κόσμο με τον οποίο διατηρώ καλές σχέσεις. Μιλήσαμε και θυμηθήκαμε πολλές ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί”.

– Ηταν δύσκολη η αποχώρησή του το περασμένο καλοκαίρι; Φαντάζομαι περίμενες μία πρόταση για να ανανεώσεις…

“Και φυσικά ήταν δύσκολο… Ημουν τέσσερα χρόνια στον ΑΡΗ. Από την πρώτη μου μέρα στη Θεσσαλονίκη ένιωθα το πάθος του κόσμου για την ομάδα. Είχαμε πολλές όμορφες στιγμές. Έτσι είναι όμως η ζωή… Οντως περίμενα μία πρόταση από το κλαμπ. Δεν ήρθε όμως… Περίμενα αρκετά αλλά δεν μπορούσα πολύ παραπάνω. Είχα επιλογές και έτσι αποφάσισα να κοιτάξω μπροστά. Ηταν δύσκολο αλλά το έκανα με καθαρή τη συνείδησή μου. Έδωσα τα πάντα για αυτή την ομάδα επί τέσσερα χρόνια”

– Κράτησες επαφή με άτομα από την ομάδα;

“Έχουμε επαφή με κάποια παιδιά από την ομάδα. Μιλάμε, μαθαίνω τί γίνεται. Είμστε φίλοι άλλωστε και μου αρέσει να μαθαίνω τί γίνεται στην ομάδα”.

“Είχα καλή σχέση με όλους, πλην του Μπούργος…”

– Ποιές είναι οι στιγμές που κουβαλάς πιο… έντονα από αυτή την τετραετία;

“Το πρώτο μου παιχνίδι. Ηταν στη Λαμία, το θυμάμαι. Όλα ήταν τέλεια εκείνη τη μέρα. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα του κόσμου, το πρώτο μου γκολ… Θυμάμαι φυσικά το 4-2 με τον ΠΑΟΚ, το 1-0 πάλι με τον ΠΑΟΚ που σκόραρα εγώ. Το φάουλ με τον Ολυμπιακό και φυσικά το 3-2 με την ΑΕΚ. Ηταν το πιο… τρελό μου παιχνίδι”

– Προτίμηση σε προπονητή; Από αυτούς που δούλεψες στον ΑΡΗ εννοώ.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να απαντήσω. Μου άρεσε η δουλειά που έκανα με όλους. Προσπάθησαν για το καλύτερο. Έχω καλή σχέση με όλους, πλην του Μπούργος…

Το ποδόσφαιρο είναι… αποτελέσματα. Κάποιες φορές είναι άδικο αλλά γενικά δούλεψαν καλά με όλους”.

“Φυσικά και θέλω να επιστρέψω στον ΑΡΗ”

– Πήγες στην Κύπρο και βρέθηκες ξανά αντιμέτωπος με έναν δύσκολο τραυματισμό, όπως και στον ΑΡΗ.

“Ευτυχώς έχω μπει ξανά στις προπονήσεις και είμαι χαρούμενος. Ηταν δύσκολος τραυματισμός. Έμεινα πολλούς μήνες εκτός αλλά δούλεψα μόνος και με τα άτομα της ομάδας για να επανέλθω πριν τους έξι μήνες.

Απλά δεν ήταν εύκολο επειδή μόλις είχα έρθει στην ομάδα. Με αποσυντόνισε… Δεν είχα τον χρόνο να απολαύσω ένα νέο περιβάλλον για μένα. Τώρα θέλω να δουλέψω ώστε να είμαι 100% έτοιμος για την επόμενη σεζόν”.

– Για πόσα χρόνια θα παίζει ακόμα μπάλα ο Μπρούνο;

“Οσο αντέχει (σ.σ. γέλια). Κοίταξε, αυτή τη στιγμή το πλάνο μου είναι να παίξω για ακόμα 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα σταματήσω. Βήμα-βήμα και ανάλογα με το πώς νιώθω το σώμα μου”.

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στον ΑΡΗ κάποια στιγμή; Από κάποιο άλλο πόστο ίσως…

“Οταν αποσυρθώ θα ήθελα γενικά να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο από κάποια άλλη θέση. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω στον ΑΡΗ, φυσικά και θα το ήθελα.Θα ήταν ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Μας δένουν πολλά”.

Φωτορεπορτάζ: Motionteam

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X