Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: Υπαινίχθηκε ότι θα παραμείνει στο «τιμόνι» της Αγγλίας σε περίπτωση κατάκτησης του Εuro

από AllAboutARIS

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει ως υπηρεσιακός προπονητής το 2016 μετά την αποχώρηση του Σαμ Αλάρνταϊς, οδήγησε την Αγγλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, πριν εξασφαλίσει την τρίτη θέση στο Nations League το επόμενο καλοκαίρι. Στη συνέχεια οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» στον τελικό του Euro 2020 εντός έδρας, όπου έχασε στα πέναλτι από την προσεχή τους αντίπαλο την Πέμπτη, την Ιταλία, και στη συνέχεια υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το Euro 2024.

Ο 52χρονος τεχνικός σκέφτηκε να αποχωρήσει μετά τηον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Δεκεμβρίου, αλλά ενόψει της νέας προκριματικής διαδικασίας που θα ξεκινούσε ο Άγγλος στοχεύει τώρα στην κορυφή της Ευρώπης. Ερωτηθείς αν το Euro αποτελεί την τελευταία του ευκαιρία, ο Σάουθγκεϊτ δήλωσε: «Αυτό εξαρτάται από το αν θα κερδίσουμε. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός ως παίκτης να μην υποθέτεις, όταν είσαι νεότερος, ότι μπορεί να μην είναι και η τελευταία σου ευκαιρία. Φυσικά πάντα σκέφτεσαι ότι θα έχεις και άλλες ευκαιρίες, αλλά οι τραυματισμοί, η φόρμα, οι νέοι παίκτες που έρχονται στη θέση σου, δεν μπορείς ποτέ να τα θεωρείς αυτά δεδομένα. Σαφώς οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ξεκάθαρο. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το έχουν υπόψη τους».

Πιεζόμενος για το αν θα έμενε στο τιμόνι της ομάδας σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου ο Σάουθγκεϊτ είπε γελώντας: «Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε αυτή την απόφαση».

Ο Σάουθγκεϊτ στοχεύει στην 50ή του νίκη ως προπονητής της Αγγλίας, όμως ενδιαφέρεται περισσότερο για τους τρεις βασικούς βαθμούς παρά για τα προσωπικά του επιτεύγματα. «Σκέφτομαι μόνο παιχνίδι με παιχνίδι, προετοιμάζοντας την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Εδώ και καιρό αισθάνομαι ότι πρέπει να απολαύσω την εμπειρία. Νομίζω ότι αυτό εκπέμπεται στους παίκτες όταν το κάνεις αυτό. Απολαμβάνω την πρόκληση».

Η Αγγλία υποδέχεται την Ουκρανία στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή, αφού πρώτα αντιμετωπίσει την Ιταλία στη Νάπολη σήμερα Πέμπτη (23/03). Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θα αντιμετωπίσει επίσης τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μάλτα στον όμιλο Γ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X