Γκαρθία… αποκλειστικά στη Novibet AllAboutARIS TV: “Είμαστε μεγάλη ομάδα, θα τα διεκδικήσουμε όλα!” (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μάνου Γκαρθία… για όλα!

Ο Ισπανός άσσος φιλοξενήθηκε στη Novibet AllAboutARIS TV και παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη για φέτος, αποτελώντας έναν εκ των πρωταγωνιστών της μέχρι τώρα πορείας του ΑΡΗ.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός γύρισε τον χρόνο πίσω… Από τον δύσκολο τραυματισμό στην επιστροφή του και στην αναγέννησή του φέτος, οδηγώντας μαζί με τους συμπαίκτες του την ομάδα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μάντζιος, Μορόν, Καρυπίδης, οι φετινοί στόχοι, το μέλλον του στον ΑΡΗ και πολλά ακόμα σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση γεμάτη ποδόσφαιρο.

“Μετά από σχεδόν έναν χρόνο έξω, θα χρειαζόμουν χρόνο. Και πλέον είμαι κοντά στο 100% των δυνατοτήτων μου, αν όχι στο 100%”. Δεν είχαν ποτέ ξανά τέτοιο μεγάλο τραυματισμό. Ελπιζω να ήταν η πρώτη και η τελευταία μου φορά. Φέτος είναι η πρώτη φορά που κάνω φουλ προετοιμασία”, ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού, πριν ερωτηθεί για τις… ισπανικές συνθήκες στην ομάδα με την παρουσία αρκετών συμπατριωτών του. “Κάθε χρόνο είμαστε περισσότεροι και αυτό βοηθάει πολύ. Μιλάμε μεταξύ μας για τα δικά μας όπως και για το ποδόσφαιρο στη μητρική μας γλώσσα. Είναι σημαντικό για μένα, όπως επίσης ότι εκανα μία ολόκληρη προετοιμασία και σε προσωπικό επίπεδο με βοήθησε πάρα πολύ. Εξίσουν βασικό είναι φυσικά να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα, να παίρνουμε νίκες και να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους”.

Φέτος στο κέντρο συνυπάρχει με τους Μόντσου-Σιφουέντες, δείχνοντας να έχουν άψογη συνεργασία… “Πίστευα ανέκαθεν ότι είχε και εξακολουθεί να έχει μεγάλη ποιότητα. Εμείς οι τρεις στο κέντρο καταλαβαινόμαστε ένα κλικ καλύτερα. Από την αρχή της χρονιάς όμως όλη η ομάδα είναι υψηλού επιπέδου και φαινόταν από τις πρώτες προπονήσεις. Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί και κάνει τους πάντες να είναι ικανοποιημένοι, δίνοντας κίνητρο για περισσότερη δουλειά”.

Ο ΑΡΗΣ φέτος ανακάμπτει έπειτα από ένα κακό φινάλε στην περσινή σεζόν, με τον κόσμο να δείχνει ότι πιστεύει ξανά στην ομάδα… “Ετσι ακριβώς… Μετά από αυτόν τον πολύ ατυχή τρόπο που τελείωσε η περσινή χρονιά, θέλαμε να επιστρέψουμε αλλιώς και να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη νέα σεζόν. Με νίκες και καλό ποδόσφαιρο”, απάντησε ο Μάνου.

Αρκετοί έχουν κάνει λόγο για τα… ισπανικά του Μάντζιου και το θέμα της γλώσσας… “Σίγουρα όχι (σ.σ. γέλια) αλλά έχει… τσιμπήσει κάποιες λέξεις. Είναι ένας μικρός ανασταλτικός παράγοντας η γλώσσα, ιδιαίτερα την ώρα του παιχνιδιού. Ισως να μην υπάρχει η τέλεια συνεννόηση… Οχι με τον προπονητή αλλά με κάποιους παίκτες. Πάντα όμως προσπαθούμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο να… βρισκόμαστε ως ομάδα”, ανέφερε ο Γκαρθία, συνεχίζοντας για τις σχέσεις του με τον Μάντζιο. “Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που επέστρεψα από τον τραυματισμό μου μιλούσαμε αρκετά και συνεχίζει να μου μιλάει. Ακόμα και όταν η απόδοσή μου δεν ήταν αυτή που έπρεπε, πάντα με στήριζε”.

Ο ίδιος αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές επενδύσεις της διοίκησης, με νούμερα που τον γεμίζουν και ευθύνη. “Το νιώθω, το ξέρω, όπως και όλη η ομάδα. Είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να κρυβόμαστε.. Πρέπει να δουλεύοτμε όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε και να φέρνουμε θετικά αποτελέσματα. Να βελτιώνεται η λειυουργία της ομάδας και να τελειώσουμε τη σεζόν όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Ο 26χρονος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο χαρακτήρισε… τρέλο, αλλά με ωραίο τρόπο… “Από την αρχή είχαμε πολύ καλή σχέση. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτόν. Πάντα είναι σε επαφή μαζί μου. Ακόμα και στον τραυματισμό μου δεν έπαψε να με στηρίζει. Ανέκαθεν πίστευε και πιστεύει στις πιθανότητές μου. Οκ, είναι λίγο… τρελός (σ.σ. γέλια), αλλά πάντα είναι σστο πλευρό μας, μας στηρίζει και μας βοηθάει. Ο ΑΡΗΣ είναι ένα μεγάλο κλαμπ και πρέπει να τον βοηθάμε για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Το συμβόλαιό του λήγει το 2026, με εκείνο του Μορόν πάντως να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον ίδιο να εκφράζει την επιθυμία του για την παραμονή του Ανδαλουσιανού. “Ξέρω ότι βρίσκονται σε συζητήσεις, ότι πάνε καλά και είναι σε καλό δρόμο. Ο Λόρεν είναι ευτυχισμένος και ελπίζω για το καλό της ομάδας να υπογράψει. Γενικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την έλευση παικτών μεγάλης ποιότητας, με μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ολο αυτό με κάνει χαρούμενο και μου είναι πιο εύκολο να αποδώσω καλύτερα”. 

Ο ΑΡΗΣ πήγε στη διακοπή όντας 2ος και η παρουσία του αυξάνει τις προσδοκίες όλων για την έκβαση της χρονιάς, περιμένοντας στο τέλος της να δουν την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. “Αυτή είναι η ιδέα. Αυτό το οποίο όλοι θέλουμε. Ξέρουμε ότι φέτος, όπως φαίνεται στο γήπεδο, έχουμε το σύνολο για να το καταφέρουμε. Πρέπει να το προσπαθούμε στο 100%. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με πέρυσι, είναι να μην χάσουμε ματς με τις μικρότερες ομάδες που μας κόστισαν βαθμούς, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο δυναστό των βαθμών. Πρέπει η νίκη νας γίνει… ρουτίνα. Να κερδίζουμε όλα τα ματς, μεγάλα και μικρότερα.

Η ομάδα ανέκαθεν τα έδινε όλά. Σε κάποια ματς δεν ήταν θέμα έντασης. Ισως να ήταν διαφορετικά από πλευράς αντιπάλου και πώς μας αντιμετώπιζαν κυρίως οι μικρότερες ομάδες. Είναι πιο δύσκολο να τις κάνουμε ζημιά, διότι είναι κλεισμένες πίσω και αυτό μας δυσκολεύει. Πρέπει να μάθουμε να τους κάνουμε ζημιά, χρησιμοποιώντας τα δικά μας όπλα. Να τελειώνουμε τα ματς. Αυτό μας έλειπε πέρυσι, Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την όρεξη ή την προσπάθειά μας. Αυτό πάντα υπήρχε”. 

Φέτος θα κληθούν να διαχειριστούν ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι στο Κύπελλο, το οποίο ο Γκαρθία δεν βλέπει τόσο αρνητικά… “Θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε όλα. Είμαστε μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Η κλήρωση κάνει το… μονοπάτι του Κυπέλλου περίπλοκο, είναι όμως κίνητρο ώστε να έχουμε το μυαλό μας στο 100% και στις δύο διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι η δουλειά πέφτει πάνω μας. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο να επιστρέφει στο γήπεδο. Είναι πολύ κρίμα που υπάρχει διακοπή. Θα δουλέψουμε όμως για να δούμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε όρεξη και χαρά να το κάνουμε πράξη”.

Πολύς λόγος γίνεται φυσικά για το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο μόνο τυχαίο δεν ήταν… “Δεν ήταν τυχαίο.  Ηταν μία από τις τελευταίες μου επιλογές. Το έχω δουλέψει .Οταν βλέπεις ότι δεν έχεις χώρο για να περάσεις τη μπάλα, σηκώνεις το κεφάλι και βλέπεις ότι πρέπει να σουτάρεις ψηλά και με δύναμη. Δεν ήταν κάτι τυχαίο, αλλά και δουλεμένο.”.

Φυσικά όλοι εύχονται να τον βλέπουν στα κιτρινόμαυρα για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά ο ίδιος δεν το σκέφτεται. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το κλαμπ. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φέτος και του χρόνου… Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Βέβαια είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ και ο πρόεδρος το ξέρει”.

Προτεινόμενα Άρθρα