Γκιγκς: Άρχισε η δίκη για βιαιοπραγία κατά της πρώην συζύγου του

από AllAboutARIS

Με βαριές κατηγορίες για σωματική και ψυχολογική βία κατά της πρώην συζύγου του άρχισε η δίκη του Ράιαν Γκιγκς στο δικαστήριο «Minshull Street Crown Court» του Μάντσεστερ.

Περίπου 16 μήνες μετά την επίσημη καταγγελία από την Κέιτ Γκρέβιλ προς τον 48χρονο πάλαι ποτέ θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Ουαλίας, από τον πάγκο της οποίας παραιτήθηκε τον Ιούνιο, η εισαγγελία προχώρησε στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, αποκαλύπτοντας σοβαρές πτυχές της παραβατικής του συμπεριφοράς από το διάστημα του Αυγούστου του 2017 ως τον Νοέμβριο του 2020.

Μεταξύ αυτών, ο Γκιγκς κατηγορείται πως προκάλεσε σωματική βλάβη στην Γκρέβιλ καθώς και στην αδερφή της στο σπίτι του στο Γουόρσλεϊ, γεγονός που την ώθησε να απευθυνθεί στις αρχές. Φέρεται να της είχε επιτεθεί με «κουτουλιά», ενώ σε άλλη περίπτωση, μάλιστα, την πέταξε γυμνή εκτός του δωματίου του ξενοδοχείου που διέμεναν. Η Κέιτ Γκρέβιλ του είχε διαμαρτυρηθεί όπως υποστηρίζει πως ο Γκιγκς φλέρταρε με άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο «Stafford London».

Οι εκβιαστικές πρακτικές και η ψυχολογική χειραγώγηση που χρησιμοποιούσε ο Γκιγκς στην Γκρέβιλ αναφέρθηκαν πολλάκις και με διάφορες λεπτομέρειες από την υπερασπιστική γραμμή της Γκρέβιλ την πρώτη μέρα της δίκης, η οποία θα διαρκέσει συνολικά δέκα μέρες. Από την πλευρά του, ο Ουαλός αν και παραδέχθηκε μέσω των συνηγόρων του ότι η συμπεριφορά του απείχε παρασάγγας από το ιδανικό προς την πρώην σύζυγό του, δεν έχει αποδεχθεί ως τώρα καμία κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο άφησε να εννοηθεί πως θα παραστούν στη δίκη τις επόμενες μέρες ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Γκάρι Νέβιλ, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό και με ποιον ακριβή ρόλο θα συμβεί αυτό.

Η δίκη του Γκιγκς ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, μετατέθηκε λόγω του φόρτου υποθέσεων του δικαστηρίου του Μάντσεστερ που είχαν αναβληθεί σε πρώτο χρόνο εξ αιτίας του κορονοϊού.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X