Γκλεν Νίμπεργκ: Η οικογένεια διαιτητών, το… γούρι και το ποδόσφαιρο

Ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ ορίστηκε να διευθύνει τον αποψινό (11/1) αγώνα του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό. Ανήκει στην elite κατηγορία της UEFA κι έρχεται στην Ελλάδα για να σφυρίξει ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο 36χρονος ρέφερι έχει τη δική του… ιστορία.

Γεννημένος στην πόλη Σάτερ της πατρίδας του, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διαιτησία, δούλεψε ως υπάλληλος αποθήκης και μετά ως αναπληρωτής δάσκαλος. «Όταν ήμουν δάσκαλος, ήταν εκείνη την περίοδο που αποφάσισα να φτάσω στην ελίτ ως διαιτητής», ανέφερε σε συνέντευξή του.

Από το 2013 σφυρίζει στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας, ενώ τρία χρόνια αργότερα έγινε διεθνής. Βέβαια, το… επάγγελμα διαιτησία είναι… οικογενειακή υπόθεση, μιας και ακόμη τέσσερα μέλη της οικογένειας του το ακολουθούν. Ο πατέρας του ήταν επόπτης στην πρώτη κατηγορία, το ίδιο τα τελευταία χρόνια και ο αδελφός του, καθώς και οι δύο ετεροθαλείς αδελφές του.

Επίσης, πριν από κάθε αγώνα ακολουθεί ένα τελετουργικό κι έχει κι ένα συγκεκριμένο γούρι. Έχει πει ο ίδιος: «Πάντα κάνω τρεις διπλούς κόμπους στο παπούτσι… Το κορδόνι είναι πολύ μακρύ, οπότε μετά το βάζω μέσα στο παπούτσι. Στη συνέχεια, η ομάδα μου (σ.σ. βοηθοί, τέταρτος κτλ), πάντα ακούμε λίγη μουσική για να χαλαρώσουμε, αλλά όσο πλησιάζει ο αγώνας, γίνομαι εκείνος που τους πιέζει περισσότερο. Σχεδόν στέκομαι μπροστά τους και τους φωνάζω διάφορα λόγια».

Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να μη μας… απασχολήσει ιδιαίτερα με την διαιτησία του.

Μιλώντας στο κινητό ενώ οδηγούσε, τον πήρε ο ύπνος! (vid)
Προηγούμενο άρθρο Μιλώντας στο κινητό ενώ οδηγούσε, τον πήρε ο ύπνος! (vid)
Επόμενο άρθρο Ένας 16χρονος έγραψε ιστορία με τη Λίβερπουλ
Ένας 16χρονος έγραψε ιστορία με τη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε το AllAboutARIS στα social media, για να είστε πάντα… μέσα στα γεγονότα που αφορούν τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα!

AllAbout... Facebook

AllAbout... Instagram

AllAbout... YouTube

AllAbout... X

AllAbout... Tik Tok

Ακολουθήστε μας στο... Google News