Γκουγκουλιάς για όλα: “Η πρόκριση, ο τελικός, ο Καρυπίδης και… οι ανανεώσεις” (vid)

από AllAboutARIS

Το στίγμα της επόμενης μέρας στο Κύπελλο και όχι μόνο έδωσε ο Γιώργος Γκουγκουλιάς, μιλώντας στη Novibet AllAboutARIS TV και στην εκπομπή “Η Μπίλια στο Κίτρνο”.

Ο γενικός αρχηγός των “κιτρινόμαυρων” αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν του αγώνα της περασμένης Τετάρτης, για τον δικό του ρόλο, για τις ανανεώσεις και αρκετά ακόμα…

Ο Γκογκουλιάς αναφέρθηκε αρχικά στην πρόκριση του ΑΡΗ και στη σημασία που έχει για την ομάδα…“Eχει τη σημασία της η διαδρομή που κάναμε και δεν είναι τυχαίο. Δείχνει τί δουλειά γίνεται. Ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Το θέλουν όλοι και τους το έχουμε περάσει. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο. .Το περιμένει και το αξίζει”.

Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του έναν πολύ μεγάλο στόχο, με το γόητρο να μην είναι το μοναδικό κίνητρο καθώς μπορεί να έχει και οικονομικές προεκτάσεις… “Οταν οι άλλες μεγάλες ομάδες βάζουν τόσα λεφτά, όλα παίζουν ρόλο για να έρχονται τα έσοδα. Το χρήμα παίζει μεγάλο ρόλο σε όλα. Από φέτος ζω από μέσα την ομάδα και τα έξοδα είναι πολλά. Για αυτό η παρουσία στην Ευρώπη είναι μία τεράστια βοήθεια”.

Αρκετοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στους πανηγυρισμούς των παικτών μετά την πρόκριση, δείχνοντας ειδικά κάποιοι πόσο… νιώθουν από ΑΡΗ. “Το ζω καθημερινά. Προσπαθώ και εγώ να τους βάζω στο κλίμα. Με βιντεάκια και άλλους τρόπους, για να καταλάβουν την ιστορία της ομάδας, τί έχει πετύχει ως τώρα, το ρεκόρ μετακίνησης στο ΟΑΚΑ. Την ιστορία και τον λαό αυτής της ομάδας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους… Πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία για τον τίτλο. Αυτός ο κόσμος θα τους γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΡΗ εάν πάρουν το Κύπελλο. Το ξέρουν”.

Από φέτος ζει τον ΑΡΗ εκ των έσω όπως τόνισε και από έναν πολύ διαφορετικό και απαιτητικό ρόλο… “Δεν είναι εύκολος. ο ρόλος, έχει πολλές ευθύνες. Καθημερινά είμαι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και παράλληλα με τους παίκτες, για να καλύπτονται οι ανάγκες τους. Να κρατάς την ψυχολογία τους καλά, όπως και όλου του προσωπικού. Να τους ετοιμάζεις για τα παιχνίδια πνευματικά και να τα δώσουν όλα. Αυτό προσπαθώ καθημερινά. Έχουμε δεθεί με τους παίκτες και έχουμε έρθει κοντά όσο χρειάζεται. Χαίρομαι που μπαίνω στα αποδυτήρια και όταν τους μιλάω, με κοιτούν στα μάτια και μετά βγαίνουν στο γήπεδο και… δαγκώνουν”.

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, για το οποίο προσπάθησε και ο ίδιος συναντώντας δύσκολες καταστάσεις το περασμένο καλοκαίρι: “Θέλαμε να λύσουμε αυτά τα θέματα και για αυτό στην αρχή ήμουν αυστηρός. Δεν δεόχμουν ξενύχτια και αργοπορίες, για αυτό βάλαμε πρόστιμα, είχαμε ομιλίες με παίκτες και κάποιοι έπρεπε να αποχωρήσουν. Δεν έμπαιναν σε αυτή τη λογική και για το καλό της ομάδας έφυγαν. Σε αυτό το σημείο διαθέτουμε παίκτες που σέβονται. Και πρέπει να σέβονται όλοι την ομάδα, τον λαό της ομάδας και την ιστορία της. Νιώθω περήφανος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος σε αυτό το κομμάτι”.

‘Οταν είσαι σε μεγάλη ομάδα, θα θέλουν να σε τρυπήσουν και να σου κάνουν ζημιά… Οσο δεν τα καταφέρνουν, συνεχίζουν. Φέτος ειδικά που είμαστε υγιείς και βγαίνει προς τα έξω. Ο παίκτης είναι εδώ και φοράει τη φανέλα του ΑΡΗ. Εμένα με ενδιαφέρει να τα δίνει όλα και το κάνει. Ζούμε όμως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να σηκώσει το Κύπελλο και να πάει στην ευχή της Παναγίας εάν θέλει.

Πηγαίνοντας ειδικότερα στα συμβόλαια των ανανεώσεων με Κουέστα και Φαμπιάνο, ο Γκουγκουλιάς σημείωσε ότι, “είναι ένα κομμάτι που το ανέλαβε ο πρόεδρος. Είμαι ήσυχος, τον εμπιστεύομαι σε αυτά. Έχει κάνει βέβαια λάθη και τα έχει παραδεχθεί. Καθημερινά μιλάμε μαζί… Το καλοκαίρι συμφωνήσαμε να γίνουν πράγματα. Κάνει ό,τι του ζητάω. Βελτιώνουμε πράγματα στο Ρύσιο, βελτιώνουμε πράγματα στο γήπεδο και όλα βγαίνουν στο γήπεδο. Τον Ιανουάριο έκανε τις μεταγραφές που έπρέπε. Βάζει το χέρι στην τσέπη και πολλά βγαίνουν στο γήπεδο. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως σε αυτή τη φάση, είναι το Κύπελλο. Δεν ήταν ο στόχος μόνο να φτάσουμε στον τελικό αλλά και να το πάρουμε“.

Ο ΑΡΗΣ φέτος μετράει και αρκετές επιστροφές παικτών, όπως οι Ρόουζ, Βέλεθ και Φετφατζίδης... “Και μιλάμε για ξένους. Δεν γεννήθηκαν εδώ. Έχει τη σημασία του… Ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει επίπεδο. Ανέβηκε 2-3 σκαλοπάτια και ανταγωνίζεται ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ. Πάντα ανήκε ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Πλέον είναι στον τελικό και διεκδικεί το Κύπελλο”.

Ο Γκουγκουλιάς φέτος έχει και την πρώτη του συνεργασία με τον Άκη Μάντζιο…”Έχουμε… δέσει. Με βοήθησε και αυτός πάρα πολύ, όπως προσπάθησα να το κάνω και εγώ από τη στιγμή που επέστρεψε. Έχουμε φορέσει και οι δύο τη φανέλα του ΑΡΗ. Παίζει και αυτό τον ρόλο τους όταν μιλάμε στους παίκτες για την ομάδα. Προσπαθώ να του λύνω όλα τα θέματα στα αποδυτήρια”.

Οταν είσαι σε μία μεγάλη ομάδα, υπάρχει κριτική. Είναι βαριά η φανέλα του ΑΡΗ. Μία ομάδα με λαό σε όλη την Ελλάδα. Διακοπές πας και πετυχαίνεις Αρειανό. Πρέπει να δεχόμαστε την κριτική αλλά δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα όταν δέχεσαι την αγάπη του κόσμου”.

Ο Γκογκουλιάς ρωτήθηκε για το μέλλον του Μάντζιου και πήρε την… πάσα να μιλήσει για τον Θεόδωρο Καρυπίδη… “Μπορεί να μαλώνουμε και να… βγαίνουμε στην κόντρα, αλλά πάντα μιλάμε πρώτα. Αυτός είναι και ο χαρακτήρας του. Είναι παρορμητικός, τον έχω μάθει πλέον. Είναι όμως ο πιο πετυχημένος πρόεδρος που είχε ο ΑΡΗΣ. Έχει δώσει όραμα στον κόσμο”.

Ο ΑΡΗΣ επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια σε τελικό, δημιουργώντας πλέον την άποψη σε πολλούς ότι φέτος ήρθε η ώρα του και αξίζει να το πάρει…  “Παίζεις με τον Παναιτωλικό, περνάς και ο κόσμος μετά από 45 λεπτά δεν έχει φύγει ακόμα από το γήπεδο. Είναι συγκινητικό, βλέποντας ειδικά μικρά παιδιά να τραγουδούν και να μας περιμένουν έξω από τα αποδυτήρια. Αυτή η ομάδα πραγματικά αξίζει έναν τίτλο για αυτόν τον λαό. Ένας λαός που πέρασε δύσκολα αλλά αντί να χάνεται γινόταν περισσότερος”, είπε ο Γκουγκουλιάς.

Για την έδρα του τελικού ο γενικός αρχηγός του ΑΡΗ σχολίασε, “είναι κάτι που το τονίζει ο πρόεδρος και το έχει αναλάβει… Δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ. Το 2010 δείξαμε ότι δεν είναι θέμα φόβου”.

Για τα πλέι οφ: “Οταν είσαι στον ΑΡΗ δεν υπάρχει παιχνίδι δίχως στόχο. Κλείσαμε στόματα με την ΑΕΚ. Ένα ματς για το οποίο ακούστηκαν πάρα πολλά. Μπορεί το πιο σημαντικό ματς να ήταν αυτό με τον Παναιτωλικό, αλλά αδιάφοροι δεν ήμασταν ποτέ και το δείξαμε. Ημασταν καλύτεροι και έπρεπε να κερδίσουμε. Ας μην πω για τη διαιτησία… “.

Για τους ξένους διαιτητές ο Γκουγκουλίας σημείωσε… “ακούμε ξένο διαιτητή και φοβόμαστε. Πολλές διαιτησίες δεν ήταν καλές φέτος. Ο πρόεδρος κάνει προσπάθεια όσο μπορεί για να προστατεύσει την ομάδα αλλά φέτος γίνονται πολλά”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα