Γλίτωσε το κάζο και πάει για ιστορική επίδοση η Λάτσιο (vid)

από AllAboutARIS

Γλίτωσε το χαρακίρι και ετοιμάζεται για ιστορική επίδοση η Λάτσιο! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι προηγήθηκε με 2-0, χαλάρωσε και λίγο έλειψε να το πληρώσει από την Κρεμονέζε (η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί), αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς την λύτρωσε λίγο πριν το φινάλε για το τελικό 3-2.
Κάπως έτσι, οι «λατσιάλι» ανέβηκαν μόνοι δεύτεροι μία αγωνιστική πριν το φινάλε και πάνε να τερματίσουν στην εν λόγω θέση μετά από 24 χρόνια, ενώ έκλεισαν τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους τη φετινή σεζόν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συγκινητικές στιγμές στο φινάλε με τον Ράντου να παίρνει το περιβραχιόνιο και να αποθεώνεται από όλο το «Ολίμπικο», ενώ οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν και τον… πέταξαν στον αέρα, με τον 36χρονο Ρουμάνο αμυντικό να αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 4’ ο Ιμόμπιλε σέρβιρε και ο Χισάι σκόραρε με άψογο τελείωμα για το προβάδισμα για να δώσει το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς στο «Ολίμπικο» που είχε βάλει από νωρίς τα… γιορτινά του.

Το πρώτο μέρος κυλούσε με τη Λάτσιο σε ρόλο πρωταγωνιστή, με την ομάδα του Σάρι να κυριαρχεί και βρίσκει δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Κάπως έτσι, οι «λατσιάλι» πήγαν με ισχυρό προβάδισμα στο ημίχρονο (2-0), αλλά χαλάρωσαν στη συνέχεια και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ο Γκαλντάμες στο 54’ μείωσε σε 2-1 για την Κρεμονέζε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λατσάρι σκόραρε άθελά του στην εστία της ομάδας του για να ισοφαρίσει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων σε 2-2!
Το παιχνίδι είχε γίνει ροντέο στη συνέχεια, με τη Λάτσιο να παλεύει για το γκολ της νίκης, αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει. Στη μεγαλύτερη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, φάση δε, ο Ιμόμπιλε πλάσαρε ψηλά άουτ σε τετ-α-τετ στο 69’, ενώ έξι λεπτά μετά η κεφαλιά του Σάβιτς απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Η Κρεμονέζε λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή αλλά ο Προβεντέλ έβγαλε το τελείωμα του Τσαντζούτ.

Τελικά, στο 89ο λεπτό ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και λύτρωσε τη Λάτσιο, χαρίζοντάς της τη νίκη με την οποία αγκαλιάζει τη δεύτερη θέση.






Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X