Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Τη Δευτέρα (23/1) η συνέχεια! (vid)

από AllAboutARIS

Η πολυαναμενόμενη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διεκόπη πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Μερικοί εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν “κώλυμα” με αποτέλεσμα η δίκη να πάρει αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα (23/1), στις 9:30 το πρωί.

Προηγήθηκε μια σειρά διαβουλεύσεων, για την ημερομηνία επανέναρξης της δίκης, ενώ στη συνέχεια ορίστηκαν και πιθανές ημερομηνίες για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Αναλυτικά:

24, 26, 27 Ιανουαρίου

6, 9, 10, 13, 14, 16, 20, 21 Φεβρουαρίου

2, 7, 13, 14, 16, 20, 21, 23, 27, 28, 30 Μαρτίου

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Παράλληλα, ο νομικός της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο και σημείωσε πως “υπάρχουν στοιχεία για όλους τους κατηγορουμένους”, ζήτησε από χθες την προσθήκη της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα