Εκπομπή….φωτοβολίδα με special guest Αγγελο Χαριστέα!

από AllAboutARIS

Ο Άγγελος Χαριστέας φιλοξενήθηκε στο AlAboutARIS TV και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του ΑΡΗ, από το αγωνιστικό, το -6 αλλά και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου.

Ο παλιός άσος του ΑΡΗ και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αρχικά είπε: «Ο ΑΡΗΣ είχε πρόβλημα και πέρυσι στο σκοράρισμα αλλά βγήκε τρίτος. Η ομάδα… πονάει στο εύκολο γκολ, να βάλει 15 γκολ κάθε χρονιά. Και πέρυσι προβληματιστήκαμε και καταλήξαμε στο δίδυμο Μάνου-Λόπες και βλέπω πως συνεχίζεται και φέτος το πρόβλημα» και συμπλήρωσε: «Όταν δεν… ταίζεις τον φορ, υπάρχει πρόβλημα. Εκεί το εντοπίζω».

Για την απουσία του Μπερτόγλιο και πόσο έχει επηρεάσει είπε: «Ο ΑΡΗΣ έχει πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων, δεν δημιουργεί η ομάδα. Ο Μπερτόγλιο το συν που έχει «καβαλάει» γήπεδο, κουβαλάει την μπάλα 20 μέτρα, να φτάσει έξω από την περιοχή και αν δημιουργήσει. Το δίδυμο Σάσα-Τζέκο τρέχουν αλλά δεν κουβαλάνε την μπάλα, λείπει ο παίκτης που θα δημιουργήσει έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ματέο Γκαρσία είναι μπερδεμένος με τον ρόλο του, δεν ξεμπλοκάρει την ομάδα, αυτό θέλω από τον Ματέο. Όπως λείπει και ο τραυματίας Γκάμα, με τον Απόλλωνα ένας Γκάμα σε καλή κατάσταση θα το είχε… καθαρίσει.

Επίσης βλέπω την ομάδα να μην έχει χτιστεί ώστε να δημιουργεί απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν κλειστά. Όλες οι ομάδες εντός θα έρθουν για να κλειστούν. Εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε παίκτες που από ένα στημένο να «ξεκλειδώσουν» την ομάδα. Ο κόσμος παγκοσμίως δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται καθημερινά, τι προβλήματα υπάρχουν. Θέλει την Κυριακή να κερδίσει, δεν τον νοιάζει το καλό ποδόσφαιρο αλλά το αποτέλεσμα. Φέτος βλέπει την ομάδα μπλοκαρισμένη. Υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ με απουσίες».

Για τον Λόπες είπε: «Θέλαμε έναν κεφαλοσφαιριστή, ο Κρίστιαν είναι ένα παιδί που ήθελε να αποδείξει. Ενώ έκανε ονειρικό ντεμπούτο, η συνέχεια του δεν ήταν ανάλογη. Η δουλειά του μέσα στο γήπεδο ήταν καλή».

Για τον Ντάνιελ Μαντσίνι είπε: «Όταν ήρθα τον βρήκα στην ομάδα και λέγαμε ποια είναι η θέση του. Στον ΑΡΗ ξεκίνησε αριστερά, δεξιά, η καλύτερη του θέση είναι να παίξει σέντερ φορ ειδικά όταν είναι ανοιχτό παιχνίδι. Δεν έχει το εύκολο γκολ αλλά έχει τρομερή ένταση στο παιχνίδι του. Και στην καλύτερη του μέρα να μην είναι και αυτό έλειπε με τον Απόλλωνα, έχει τρομερό πάθος, πάει για το «έναν με έναν». Ο Μάντζιος του έδωσε χρόνο και κέρδισε την ευκαιρία. Άξιζε πήρε το συμβόλαιο, είναι ένα καλό… γρανάζι για την ομάδα αλλά θέλει ποιοτικούς παίκτες δίπλα του για να του δώσουν την πάσα. Δεν έχει την οξυδέρκεια για να τελειώσει τις φάσεις μόνος του».

Επίσης συμπλήρωσε: «Μπορεί να παίξει όλα τα συστήματα με το ρόστερ της. Η διαχείριση του ρόστερ όμως δεν είναι εύκολη όταν έχει πολλούς επιθετικογενείς παίκτες. Είσαι… μπουκωμένος μπροστά. Δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Πρέπει να βρεθεί ρόλος για τον Εντιαγέ, δεν είναι κόφτης. Δεν έχει την ικανότητα του Λούκας να κόβει. Ο Ναγκόλι ήταν καλύτερος αμυντικά, δεν έχανε ποτέ την μπάλα. Ο Εντιαγέ είναι ένας παίκτης που αν βρεθεί ρόλος στον ΑΡΗ θα κάνει την διαφορά».

Για τον Λούκας Σάσα είπε: «Τέτοιους παίκτες πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ, με αυτή την καρδιά, την αυτοπεποίθηση, τον χαρακτήρα του, είναι δουλευταράς. Μας κόστισε πέρυσι το κακό του ξεκίνημα. Είναι… πολεμιστής, η ομάδα τον χρειάζεται».

Για τον Σούντγκρεν υπογράμμισε: «Όταν καθίσαμε για την λύση του συμβολαίου, με ρώτησαν τι πιστεύω για τον Σούντγκεν και είπα πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Καμιά φορά με έναν προπονητή αισθάνεται πιο άνετα, σε σχέση με άλλους.  Ο Μάντζιος τον βοήθησε σημαντικά, του πήρε το χαμόγελο και έφτασε μέχρι και στην Εθνική Σουηδίας».

Για τον Ντουάρτε είπε: «Αν δεν δουλέψεις μένεις στάσιμος. Είναι αυτό που λέμε ποδοσφαιρικά… τεμπέλης. Έχει στοιχεία και ικανότητες, το πρόβλημα είναι ο επαγγελματισμός του. Κι όταν ένας προπονητής έρθει στον ΑΡΗ και καίγεται για την νίκη, θα βάλει τον παίκτη που βλέπει πως παλεύει στις προπονήσεις».

Για την ποινή του -6 είπε: «Για το -6 είχα ενημερώσει την ομάδα τέσσερις μήνες πριν. Το θέμα είναι το τάιμινγκ που βγήκε η απόφαση, ήταν της τελευταίας στιγμής για τον ΑΡΗ, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Βγήκε για τις εντυπώσεις και δημιούργησε τριβή στην ομάδα. Σκέφτεσαι πονηρά και να μην το θες. Τα όργανα που έχουν τα στοιχεία από το 2018, δεν μπορώ να σκεφτώ πως υπάρχει παρατυπία τρία χρόνια μετά. Επηρεάζει το μυαλό του ποδοσφαιριστή, θέλει δεν θέλει, βλέπει το -6. Είναι ένα ψυχολογικό μειονέκτημα. Δεν είναι μόνο στην ομάδα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στον κόσμο. Βλέπει πως η ομάδα είναι στους δύο βαθμούς, δημιουργείται ανασφάλεια. Έπρεπε κι εμείς ίσως να είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα, ο ΑΡΗΣ έχει φωνή».

Για την στάση του τότε προέδρου της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη υπέρ του ΑΡΗ είπε: «Με τον Θοδωρή δεν μπορεί να είμαι αντικειμενικός γιατί έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές. Να κοιτάμε όχι μόνο τις δηλώσεις αλλά και τις πράξεις. Στην Ελλάδα που ζούμε ο κόσμος τι λέει ο κάθε παράγοντας αλλά δεν βλέπει τις πράξεις του καθενός. Ο ΑΡΗΣ είναι στους -6, δεν έχει καμία αξία να λέω πως είναι αδικία. Επειδή είμαι και σε μία θεσμική θέση, δεν μπορώ μόνο να μιλάω αλλά να κάνω και κάτι για να αλλάζω την κατάσταση».

Για το πλάνο του νέου γηπέδου είπε: «Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας θέλει να κάνει ότι μπορεί για την Θεσσαλονίκη. Ο ΑΡΗΣ δικαιούται ένα γήπεδο, ο πρόεδρος Θόδωρος Καρυπίδης έχει πολύ καλή σχέση με την Περιφέρεια. Το κάνει πολύ σωστά γιατί τα ευρωπαικά χρήματα, είναι η πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό. Θα πρέπει να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, αυτή η συγκυρία είναι μοναδική και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Θα είμαι ο πρώτος που όταν πέσει στο τραπέζι το πρότζεκτ γήπεδο ΑΡΗ, θα το υποστηρίξω και πρέπει αν υλοποιηθεί. Υπάρχει ένας λαός που δικαιούται να βλέπει την ομάδα σε ένα καινούργιο γήπεδο» ενώ συμπλήρωσε: «Την θέση που έχω την οφείλω στον ΑΡΗ και δεν ξεχνάω, γι’ αυτό και πάντα θα λέω ευχαριστώ και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα