“Δεδομένη η συνυποψηφιότητα της Ελλάδας για το Μουντιάλ 2030, αν…”

από AllAboutARIS

Αποφασισμένη να υλοποιήσει το πλάνο και συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 με την Ελλάδα και την Αίγυπτο φαίνεται να είναι η Σαουδική Αραβία σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, Deutsche Welle.

Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία γνωρίζει ότι δύσκολα η FIFA θα δώσει το χρίσμα να αναλάβει μια αραβική χώρα μόνη της, ξανά την διοργάνωση και ψάχνει συνδιοργανωτές, ευελπιστώντας να συνεχίσει το αθλητικό της project μετά την εξασφάλιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στα τέλη Δεκεμβρίου το 2023.

Μάλιστα, το DW φαίνεται να επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ωστόσο, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του δηλώνοντας: «Οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, εξετάζονται οι δυνατότητες για κατάθεση μίας κοινής υποψηφιότητας».

Με την επίγνωση των Σαουδαραβών ότι μόνο το ΟΑΚΑ πληροί τις προϋποθέσεις βάσει χωρητικότητας για αγώνες Μουντιάλ, σκέφτονται να εμφανίσουν μια «ανήθικη πρόταση» και να αναλάβουν ολόκληρο το κόστος κατασκευής των νέων, υπερσύγχρονων γηπέδων.

Σχόλιο ζητήθηκε και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, που δήλωσε: «Αν το αποφασίσει ο υπουργός, εγώ υπογράφω την αίτηση υποψηφιότητας και με τα δύο χέρια…».

Όπως είναι απολύτως λογικό, στην Ελλάδα κρατούν κάποιες επιφυλάξεις με την κυβέρνηση να κρατά… χαμηλά το θέμα πριν τις εκλογές, ενώ όπως αναφέρεται αν επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κοινή υποψηφιότητα με τους Σαουδάραβες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Να σημειωθεί, ότι η τελική απόφαση της FIFA θα ανακοινωθεί το 2024, στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X