Δεν είναι δίχως αύριο, αλλά θα του… στρώσει το «αύριο»

από Γιάννης Παντελίδης

Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ λοιπόν στη Λεωφόρο, σ’ ένα ζευγάρι, που στην αρχή της χρονιάς, όλοι έλεγαν ότι θα παλέψει για το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, η εξέλιξη της σεζόν τους διέψευσε όλους, διότι, για την ακρίβεια, είναι πάρα πολύ πιθανό αμφότερες οι ομάδες να βγουν στην Ευρώπη.

Για τον ΑΡΗ τα πράγματα είναι απλά. Θέλει να μείνει εκεί που είναι. Να βγει τρίτος, να παίξει σίγουρα στο Conference League και την επόμενη σεζόν κι άσε τους άλλους να τα… βρουν μεταξύ τους. Τεράστια επιτυχία να αφήσεις έξω για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περιόδου έναν από τους τρεις της Αθήνας εκτός.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος, έχοντας τον αέρα δύο διαδοχικών νικών, πάει στη Λεωφόρο για να παίξει για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν στα… ίσια με τον Παναθηναϊκό. Την πρώτη, στο ματς που έγινε για το πρωτάθλημα στο Χαριλάου, τον κέρδισε. Τα άλλα δύο ήταν… ειδικών συνθηκών. Πήγες στην Αθήνα αποδεκατισμένος, με την μισή ενδεκάδα σου εκτός, ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός, με 2-3 πούλμαν πίσω, έχοντας έτοιμη την δικαιολογία των δικών του απουσιών, που στην πραγματικότητα, αν μεταφραστεί σε βασικές, ήταν ελάχιστες. Ήρθε όμως να σου «κλέψει» βαθμό και τα κατάφερε.

Στη Λεωφόρο λοιπόν απόψε θα γίνει ένα από τα πιο σημαντικά ματς σεζόν. Δε συμφωνώ με τον όρο «τελικός», ίσως πιο σωστά, «κομβικής σημασίας». Από την άποψη ότι αν οι Κιτρινόμαυροι περάσουν σήμερα (1/5, 19:00) από εκεί με διπλό, κάνουν αποφασιστικό βήμα τριάδας. Αν δεν χάσουν, παραμένουν με την κατάσταση να είναι υπό τον έλεγχό τους. Δεν είναι όμως ένα ματς χωρίς αύριο, αλλά σίγουρα μπορεί να τους… φτιάξει το «αύριο». Μην ξεχνάει κανείς πως μετά από το σημερινό, απομένουν ακόμη τέσσερα ματς (ΑΕΚ, Ολυμπιακός εντός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ εκτός). Δώδεκα διαθέσιμοι βαθμοί ακόμη.

Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να κερδίζει στην Αθήνα. Μη ξεχνά κανείς ότι πέρσι, τον σημερινό αντίπαλό του, δυο φορές τον κέρδισε στον «σπίτι» του και για φέτος τα… είπαμε πιο πάνω. Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Μπούργος ούτε να προβλέψω σε απόλυτο βαθμό ενδεκάδα και, κυρίως, τακτική. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν θα παίξει για να μη χάσει, αλλά για να κερδίσει. Με όσο ρίσκο μπορεί να κρύβει αυτό. Είναι όμως θέμα dna ομάδας. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X