Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο

από Περικλής Τράιος

Τίποτα δεν είναι σε θέση να μου προκαλέσει έκπληξη σε αυτή τη χώρα πλέον και ειδικά στη σαπίλα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο…

Αυτή η βρωμερή χαβούζα, που αποτελεί την επιτομή της διαφθοράς, της διαπλοκής και της λαμογιάς.

Ένα άντρο παραβατικότητας, στο οποίο υπάρχουν και δραστηριοποιούνται λογής λογής «φυντάνια», αληταράδες και άνθρωποι του υποκόσμου, υπόδικοι και καταδικασμένοι με αποφάσεις της Δικαιοσύνης κι ένα τσούρμο από γλείφτες, από παρατρεχάμενους και από «σκυφτούληδες» που υπηρετούν αυτό το σάπιο σύστημα.

Είναι μια «εγκληματική οργάνωση», (όπως πολύ εύστοχα κατήγγειλε στην χθεσινή ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΡΗΣ), η οποία έχει μπροστινούς και πισινούς, έχει εντολοδόχους και εκτελεστικά όργανα, έχει «ορντινάτσες» για όλες τις δουλειές, έχει «παπαγάλους», έτοιμους να πουλήσουν και τη μάνα τους, για λίγα γιουράκια…

Ο μαγικός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλυμμένος με τον μανδύα της ψευτοεξυγίανσης και της ψευτοκάθαρσης, αλλά με τους χαλίφηδες και τους νταβατζήδες, με τα «γιουσουφάκια» και τις «πόρνες» να το ξεφτιλίζουν διεθνώς και να έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια δικαίου, αξιοπιστίας και αξιοκρατίας.

Αντί να ασχολούμαστε με τα επινίκια από αυτή τη φοβερή επιτυχία που πέτυχε ο ΑΡΗΣ, πανάξια και λεβέντικα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ασχολούμαστε με όλους αυτούς τους κύκλους ανωμαλίας και διαπλοκής.

Αντί να ασχολούμαστε με την επική κατάκτηση της 3ης θέσης και του ευρωπαικού εισιτηρίου, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» και με έναν λυσσαλέο, παρασκηνιακό και ύπουλο πόλεμο, ασχολούμαστε με όλα αυτά τα βαμπίρ, που έχουν ξεσκίσει το δύστυχο το ποδόσφαιρο μας και το έχουν οδηγήσει το απόλυτο μηδέν.

Αντί να ασχολούμαστε με αυτή τη φοβερή επιτυχία που δικαιολογημένα προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρόφιλης Ελλάδας, που αποθέωσε την ομάδα και τον κόσμο του ΑΡΗ και είδε να ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, ασχολούμαστε με τις ύπουλες μεθοδεύσεις, με τις άνανδρες πρακτικές και τις αδερφίστικες νοοτροπίες, που θέλουν να κλέψουν αυτό που πανάξια και απόλυτα δίκαια πέτυχαν ο Μπούργος και οι ποδοσφαιριστές του, μέσα στο γήπεδο.

Όλη η ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα, γούσταρε και αποθέωσε, παραδέχθηκε και απόλαυσε αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι ποδοσφαιρόφιλοι, συγκινήθηκαν στην εικόνα των λυτρωτικών δακρύων χαράς της Μελίνας και στους τρελούς πανηγυρισμούς των πιτσιρικάδων, οι οποίοι σχημάτιζαν το γράμμα ΑΛΦΑ με τα χεράκια τους, ως φόρο τιμής για τον δολοφονημένο Άλκη Καμπανο.

Κι όμως, η αμαρτωλή ΕΠΟ, της παρακμής και της διαφθοράς, που άγεται και φέρετε από όλα αυτά τα σκοτεινά συμφέροντα και είναι η «φιλιπινέζα» αυτού του σιχαμένου συστήματος και του ποδοσφαιρικού παρακράτους, ετοιμάζει με πραξικοπηματικό τρόπο, να χτυπήσει τον ΑΡΗ.

Η λέξη ντροπή και ξεφτίλα δεν υπάρχει.

Χάνουν το νόημα τους και την αξία τους, όταν μιλάμε για αυτούς του ξεδιάντροπους και ελεεινούς τύπους, που προσπαθούν για ακόμη μια φορά, να πλήξουν τον ΑΡΗ και να τον αδικήσουν.

Η ΕΠΟ της ψευτοεξυγίανσης, μετά το σκάνδαλο στην υπόθεση της ΑΔΙΚΗΣ τιμωρίας του Λάσκοφ, όπου ταπεινώθηκε από ένα διεθνές δικαστήριο που δικαίωσε τον ΑΡΗ, για ακόμη μια φορά, είναι έτοιμη να δώσει μια κλωτσιά και να βυθίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον απόλυτο πάτο της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά όμως, δεν θα πιάσει πάτο μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έτσι κι αλλιώς, όλες αυτές οι καρικατούρες που λυμαίνονται τον χώρο, το έχουν διαλύσει και το έχουν οδηγήσει στην ανυποληψία και στην απόλυτη σήψη.

Το θέμα, είναι πολύ σοβαρό και οι προεκτάσεις του, είναι ευρύτερα ηθικές και κοινωνικές.

Το θέμα, δεν αγγίζει απλά την Κυβέρνηση και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, αλλά την φέρνει προ των ευθυνών της.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στα μάτια…

Γιατί το πρόβλημα, δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με τον ΑΡΗ και την αδικία που μεθοδεύεται σε βάρος του για άλλη μια φορά.

Εδώ θέτονται σοβαρά ερωτήματα στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Ερωτήματα με τα οποία πρέπει και επιβάλλεται να ασχοληθεί σοβαρά και να αποκωδικοποιήσει με προσοχή τα μηνύματα που βγαίνουν…

Για πείτε μας λοιπόν κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, ποιο ποδόσφαιρο θέλετε να υπάρχει;

Δυο είναι οι δρόμοι.

Εσείς διαλέγεται και παίρνετε…

Ο ένας, είναι το αγνό και καθαρό ποδόσφαιρο του συναισθήματος, του αγωνιστικού απρόβλεπτου, του ευ αγωνίζεσθε, των γεμάτων γηπέδων, της υγιούς λειτουργίας των θεσμών και οργάνων, της δικαιοσύνης της αξιοπιστίας και της αξιοκρατίας.

Είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται στα γήπεδα και πουθενά αλλού.

Ο άλλος, είναι το ποδόσφαιρο του παρακράτους, του παρασκηνίου, της βρωμιάς, της διαφθοράς, των υποδίκων, των καταδίκων, των παραβατικών, των λαμογιών, της ψευτιάς, της αδικίας, του συμφέροντος, της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, της ελεγχόμενης διαιτησίας, της αναξιοπιστίας.

Είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται σε γραφεία, σε κότερα, σε «ρομαντικά» ραντεβού, σε επιτροπούλες που λειτουργούν σαν τα τζουκ μποξ και σε πακιστανικά τηλέφωνα με περίεργες συνομιλίες…

Πείτε μας κε Αυγενάκη και κύριες και κύριοι της Κυβέρνησης ποιο ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλετε και πάνω απ΄ολα, ποια κοινωνία είναι αυτή που θέλετε κι οραματίζεστε;

Γιατί είπαμε, το θέμα έχει προεκτάσεις ευρύτερα κοινωνικές.

Δεν είναι απλά και μόνο ποδοσφαιρικό.

Ποιο είναι το πρότυπο που θέλετε να δημιουργήσετε και ποια είναι τα παραδείγματα που θέλετε να αναδείξετε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες και ειδικά στις νεώτερες γενεές;

Αυτά είναι τα πρότυπα που θέλετε να δημιουργήσετε;

Δηλαδή τι κάνουμε αυτή τη στιγμή σαν κοινωνία;

Ποιους επιβραβεύουμε, ποιους επικροτούμε, ποιους αφήνουμε ανενόχλητους και ανεξέλεγκτους και ποιο είναι τελικά το μήνυμα που περνάμε στα μικρά παιδιά, που αύριο θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους;

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα πλαίσια του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.

Από κει και πέρα κι όσον αφορά τον ΑΡΗ.

Εκεί, αν λάβει χώρα αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ κι εσείς σαν Κυβέρνηση δεν κάνετε τα αυτονόητα, ετοιμαστείτε να διαχειριστείτε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκληθούν και θα είναι ένας σεισμός από τις αντιδράσεις που θα επακολουθήσουν και πιστέψτε με, δεν μπορείτε καν να διανοηθείτε αυτή τη στιγμή…

 

Να είστε σίγουροι για αυτό.

 

Προτεινόμενα Άρθρα