Διακοπή… τέλος: Τρεις εβδομάδες, σε τρεις άξονες

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από σήμερα ο ΑΡΗΣ μπαίνει σε ρυθμούς επίσημου αγώνα και συγκεκριμένα αυτού με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο.

Με την προπόνηση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κύκλος της διακοπής για τους “κιτρινόμαυρους”. Ένα διάστημα που διήρκησε τρεις εβδομάδες και χωρίστηκε από το τεχνικό τιμ σε ισάριθμα μέρη.

Η “καθαρή” δουλειά της ομάδας ήταν κοντά στις τρεις εβδομάδες. Ένα διάστημα που είχε… πολλά και ο σκοπός του ήταν να αποτελέσει τη βάση για έναν καλύτερο , πιο ουσιαστικό και πιο σταθερό ΑΡΗ στο απαιτητικό 2ο μισό της σεζόν που έχει μπροστά του.

Η περίοδος της διακοπής ήταν αυτό που περίμενε ο Άλαν Πάρντιου για δύο μήνες. Απρόσκοπτη δουλειά, χωρίς επίσημα παιχνίδια, με την συνέχεια της σεζόν να δημιουργεί άλλες απαιτήσεις και για τον ίδιο.

Η βάση με τη φυσική κατάσταση 

Τις πρώτες μέρες μετά την 8ήμερη άδεια των παικτών ο Πάρντιου επέλεξε να ξεκινήσει με λιγότερη τακτική και περισσότερη δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και των εντάσεων, με τον πολύ ενεργό ρόλο του Νίκου Αμανατίδη.

Ο συγκεκριμένος τομέας ήταν… υπό κατάρρευση όταν αποχώρησε ο Χερμάν Μπούργος και συγκαταλέγεται σε αυτά που διορθώθηκαν σημαντικά επί θητείας Πάρντιου.

Φυσικά υπάρχει χώρος για βελτίωση και αυτό επιδιώκει ο Άγγλος, από τη στιγμή που θέλει την ομάδα του να τρέχει περισσότερο και κατ’ επέκταση να πιέζει πιο έντονα τους αντιπάλους της.

Tο… περίφημο 3-5-2

Η περισσότερη κουβέντα την περίοδο της διακοπής έγινε για το 3-5-2. Μία διάταξη την οποία ο Πάρντιου δούλεψε μία ολόκληρη εβδομάδα και την τέσταρε στην πράξη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα.

Η ομάδα δεν τα πήγε άσχημα δεδομένων των συνθηκών (απουσίες, αντίπαλος κλπ.) και μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή, ειδικά όταν επιστρέψει στη δράση ο Νικολά Ενκουλού.

Αυτό είναι που έχει στο μυαλό του και ο Πάρντιου… Να υπάρχει μία ακόμα επιλογή τακτικά, έχοντας ως βάση την τετράδα στην άμυνα με 4-2-3-1 ή 4-3-3.

Οι σταθερές και οι “μικροί”

Ο εβδομαδιαίος κύκλος προπονήσεων που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ήταν αρκετά διαφορετικός, περιλαμβάνοντας ναι μεν κι άλλη τακτική αλλά με τον Πάρντιου να δουλεύει περισσότερο πάνω στο 4-3-3 και στο 4-2-3-1.

Το πρώτο ήταν αυτό που δοκίμασε στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Κ-19. Εκεί όπου έκανε πολλές παρατηρήσεις και παράλληλα απέκτησε μία καλύτερη εικόνα για τους παίκτες της 2ης ομάδας.

Η απουσία φιλικών και του… έξω

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους “μεγάλους” ο ΑΡΗΣ κινήθηκε πολύ διαφορετικά. Έμεινε συνειδητά στη Θεσσαλονίκη και περιορίστηκε σε μόλις ένα φιλικό.

Το πλάνο της δουλειάς δεν διαφέρει τόσο ανάμεσα σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Σίγουρα όμως η ομάδα μπορούσε να δώσει τουλάχιστον ακόμη ένα φιλικό για να αυξήσει τον βαθμό της αγωνιστικής της ετοιμότητας.

Πετυχημένα ή όχι, τα αποτελέσματα της διακοπής για τον ΑΡΗ θα φανούν μακροπρόθεσμα και ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα