Διαλύουν το ποδόσφαιρο και η Κυβέρνηση αδιαφορεί

από Περικλής Τράιος

Το να προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει την πορεία του ΑΡΗ στο φετινό πρωτάθλημα, με βάση την ποδοσφαιρική λογική, θα είναι είτε αφελής, είτε εμπαθής.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Το να θέλει κάποιος να μιλήσει με ποδοσφαιρικούς όρους και να αναλύσει (ποδοσφαιρικά) την πορεία μιας ομάδας, την οποία έχουν «σφάξει» κι έχουν χτυπήσει ανελέητα, δεν είναι απλά και μόνο γραφικό.

Είναι ντροπή και άδικο.

Δεν γίνεται να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, όταν μία ομάδα την έχουν ληστέψει νίκες και βαθμούς, διάφορα φυντάνια διαιτητές, επόπτες και VAR, οι οποίοι καταστρατηγούν τους κανονισμούς του αθλήματος και τους εφαρμόζουν a la carte…

Δεν γίνεται να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, όταν δεν παίζεται ποδόσφαιρο.

Δεν γίνεται να μιλήσεις ποδοσφαιρικά, όταν μέσα στις τέσσερις γραμμές δεν υπάρχει ισονομία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ίση μεταχείριση.

Τον Γκουραντιόλα να έχεις προπονητή ή τον Μουρίνιο θα σήκωνε τα χέρια, θα δήλωνε παραίτηση και θα έφευγε νύχτα με όλη αυτή τη κατάσταση που ζούμε.

Τους καλύτερους ποδοσφαιριστές να φέρεις, να τους φορέσεις τη φανέλα του ΑΡΗ και να τους βάλεις να παίξουν στην ομάδα, θα έχουν πρόβλημα.

Πώς να μην έχουν, όταν εκτός από τους αντιπάλους, θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν διαιτητή κι έναν «βαρίστα»,  που θα τους ακυρώνει κανονικά γκολ, ή δεν θα τους δίνει πεντακάθαρα πέναλτι, ή θα αποδυναμώνει την ισχύ τους μοιράζοντας κίτρινες κάρτες για ασήμαντους λόγους ή μετρώντας άκυρα γκολ υπέρ των αντιπάλων που αποτελούν τον ορισμό του επιθετικού φάουλ, ή θα δίνει (στους αντιπάλους) ανύπαρκτα πέναλτι…

Προσέξτε κάτι για να μην μπερδευόμαστε.

Αυτός ο πόλεμος που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς και τον καταγγέλλουμε από την πρώτη στιγμή, δεν μπορεί να αποτελέσει ούτε πανάκεια, ούτε άλλοθι, ούτε δικαιολογία.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου, ούτε μ αρέσει να λειτουργώ σαν «δον κιχώτης» και να ψάχνω δράκους σε ανεμόμυλους…

Πάντα πρώτα από όλα ξεκινώ από εμάς.

Το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε εμείς σωστά και δεν κερδίζουμε.

Πρώτα κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Έτσι πρέπει.

Πρώτα κοιτάζουμε τα δικά μας λάθη, προσεγγίζουμε τα δικά μας προβλήματα, επισημαίνουμε τις δικές μας ελλείψεις, καταγράφουμε τις δικές μας αδυναμίες και φυσικά, ασκούμε κριτική στον Πρόεδρο στη διοίκηση στον προπονητή στους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, θεωρώ γραφικότητα το να καθίσω και να αναλύσω μία ομάδα στην οποία ο διαιτητής την έχει αφήσει άδικα με δέκα ποδοσφαιριστές δείχνοντας ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα τον καλύτερο της μέσο ή υποδεικνύοντας ένα αυστηρό πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα και δίνει το ψυχολογικό αβαντάζ στον αντίπαλο, ή κλείνοντας τα μάτια σε ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας.

Τι να πεις;

Εκεί τελειώνουν όλα και φυσικά, η συζήτηση για ποδόσφαιρο.

Ο Άρης, αυτή τη στιγμή, έχει 31 βαθμούς.

Έχουμε δηλαδή τέσσερις βαθμούς λιγότερους, από τους 35 που είχαμε πέρσι στην αντίστοιχη 20η αγωνιστική. 

Ας μου πει ένας, ότι ο φετινός ΑΡΗΣ, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχει μόνο 31 βαθμούς.

Ας μου πει ένας, ότι η βαθμολογική συγκομιδή που έχει ο ΑΡΗΣ μέχρι τώρα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ας μου πει ένας, ότι η βαθμολογία είναι δίκαιη και η Α.Ε.Κ. αξίζει και έπρεπε να έχει 47, ο Παναθηναϊκός 45 και ο Π.Α.Ο.Κ 42 βαθμούς.

Ας μου πει ένας, ότι αυτές οι ομάδες δεν πήραν νίκες και βαθμούς με εύνοια από τη διαιτησία.

Μην πέφτετε σε αυτή στην παγίδα ότι (δήθεν) οι αντίπαλοί μας έχουν δυναμώσει.

Τρίχες.

Απλά οι αντίπαλοί μας έχουν ξεσαλώσει!

Αυτό έχει γίνει.

Οι αντίπαλοί μας έχουν λυσσάξει και πραγματικά το έχουν ξεφτιλίσει…

Γίνονται όργια με διαιτητές που έχουν ξεφτιλίσει το άθλημα και φτάνουμε στο σημείο, να βγαίνει (άκουσον-άκουσον…) ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

 Κι όλα αυτά γίνονται, με την Κυβέρνηση, την επίσημη Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού, να… «κάνουν το παγώνι».

Είναι θεατές σε όλη αυτή την ξεφτίλα που ζούμε φέτος και όμοια της δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ ξανά, στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δηλαδή τι άλλο περιμένουν να δουν;

Η κατάσταση πλέον έχει πιάσει πάτο και δεν πάει παρακάτω.

Νομίζω ότι αυτή η δημόσια τοποθέτηση του Μπαλτάκου, ξεφτίλισε για ακόμη μία φορά τον θεσμό του Προέδρου της ομοσπονδίας, ξεφτίλισε την ίδια την ομοσπονδία και φυσικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ναι, σαφώς και έχει προβλήματα η ομάδα.

Σαφώς και έχει αδυναμίες.

Σαφώς και χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Επίσης είναι δεδομένο ότι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και στην επιλογή κάποιων μεταγραφών.

Ναι, υπήρξαν ολιγωρίες.

Ναι υπάρχουν αδυναμίες.

Ναι έγιναν λάθη και επιπολαιότητες.

Επίσης είναι φανερό και ξεκάθαρο ότι ο ΑΡΗΣ υστερεί πολύ στο κομμάτι της οργάνωσης και είναι αδιαπραγμάτευτο ότι χρειάζεται στελέχωση έμπειρων ανθρώπων σε τομείς και ρόλους στην ομάδα και όχι μόνο.

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, ο ΑΡΗΣ πανάξια θα έπρεπε να έχει πολλούς περισσότερους βαθμούς και να είναι σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση.

Ναι, αυτός ο ΑΡΗΣ.

Ναι, ο φετινός ΑΡΗΣ.

Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, της μέτριας οργάνωσης, της υποστελέχωσης και όλων αυτών των προβλημάτων, των αδυναμιών και των ελλείψεων, η θέση που έχει αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, είναι 100% πλασματική.

Γιατί η βαθμολογία είναι προϊόν ληστείας, είναι προϊόν καταστρατήγησης των κανονισμών, είναι προιόν ανισότητας, είναι προιόν κατάφωρης αδικίας.

Υπάρχει εύνοια και «σπρώξιμο» συγκεκριμένων ομάδων και εξωπραγματική αδικία σε βάρος του ΆΡΗ, που τόλμησε και τους είπε στα μούτρα τους, ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ:

«Ναι ρε, φέτος ο στόχος μου είναι να διεκδικήσω το πρωτάθλημα.»

Από ότι φαίνεται, τους χάλασε…

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, δεν γίνεται να χωθεί άλλος στη μοιρασμένη πίτα…

Για αυτό λοιπόν επιμένω, ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε τον πόλεμο που διεξάγεται με όλες αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις του παρακράτους και του παρασκηνίου, με όλες αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πρέπει να βρούμε τις άμυνες μας.

Πώς θα γίνει αυτό;

Μην πέφτοντας στην παγίδα της εσωστρέφειας.

Μην πέφτοντας στην παγίδα που στήνουν με όλα αυτά τα ψεύτικα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, με όλες αυτές τις ανήθικες και προπαγανδιστικές δημοσιεύσεις τους, με όλες αυτές τις γεμάτες κόμπλεξ και αντι-Αρειανισμό τοποθετήσεις και σχόλια τους. 

Είναι η άμυνα που πρέπει να κρατήσει ο καθένας μας ατομικά και όλοι μαζί συνολικά.

Αυτό προσπαθούν να πετύχουν.

Να επηρεάσουν την ψυχή και το μυαλό των πιο ευκολόπιστων και αθώων Αρειανών, που (δυστυχώς) πέφτουν στη παγίδα.

Τους παραπλανούν και προσπαθούν με πρόστυχους τρόπους και μεθόδους, να τους κάνουν να νιώσουν άσχημα και να βγάλουν απαξίωση για την ομάδα.

Τους κατευθύνουν στο αγωνιστικό «πρόβλημα» και στις «αδυναμίες» κι όχι στην πραγματικότητα και στον απίστευτο πόλεμο που δεχόμαστε.

Λες και σε όλες τις άλλες ομάδες, που έχουν πολλαπλάσια μπάτζετ, όλα είναι ρόδινα και καλώς καμωμένα…

Είναι δεδομένο ότι ο Θ. Καρυπίδης θα πρέπει να βρει τους τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Πολλά είναι αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει, προκειμένου να θωρακίσει την ομάδα και να διασφαλίσει την προσπάθεια που γίνεται από όλους και πρωτίστως από τον ίδιο.

ΟΛΟΙ μας, ο καθένας με τον τρόπο του κι από το δικό του μετερίζι, πρέπει να κρατήσουμε αντίσταση και να είμαστε η αδιαπέραστη ΑΣΠΙΔΑ που θα αποκρούει τα φαρμακερά τους βέλη.

Να κρατήσουμε αντίσταση και να μην επηρεαζόμαστε από όλη αυτή την ύπουλη τακτική τους.

Η στήριξη στην ομάδα είναι μονόδρομος!

Μπροστά μας έχουμε έξι αγώνες για την κανονική διάρκεια και δέκα αγώνες για τα play off. 

Οφείλουμε και πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και να καταθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να πετύχουμε την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και θέση.

Πρέπει να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά παράλληλα να διεκδικήσουμε με λύσσα τη διατήρηση των κεκτημένων μας.

Ναι, ακούγεται δύσκολο και ίσως να φαντάζει ακατόρθωτο το να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τη τρίτη θέση.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θέλεις και να το πιστεύεις.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, η διοίκηση, ο προπονητής, το τεχνικό και διοικητικό επιτελείο και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να το κάνουν τατουάζ στο μυαλό τους και να το πετύχουν.

Ξεκινήστε από αύριο κιόλας με μια νίκη στη Νίκαια.

Δεν είναι εύκολο.

Ο Ιωνικός είναι μια καλή ομάδα κι έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Θέλει προσοχή.

Θέλει σοβαρότητα.

Θέλει αποφασιστικότητα.

Την χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη και τη θέλουμε.

Μπορούμε και πρέπει να την πάρουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X