Δική Άλκη: Διακοπή για σήμερα – Την Πέμπτη (26/01) η συνέχεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Λίγο πριν τις 14:00 ολοκληρώθηκε η σημερινή δικάσιμος για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι γονείς του 19χρονου, οι οποίοι κατέθεσαν πρώτοι από τους μάρτυρες κατηγορίας μετά το αίτημα της εισαγγελέως.

Ο πατέρας του Άλκη στάθηκε στο ήθος και στο πόσο χαμηλών τόνων παιδί ήταν ο γιός του, αξιοποιώντας και την στρατιωτική του εμπειρία για να αποδείξει το προφανές. Οτι δηλαδή όλα εκείνο το βράδυ ήταν προσχεδιασμένα και με προσοχή στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Ο Αριστείδης Καμπανός απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Κούγια αλλά και σε αυτές των συνηγόρων υπεράσπισης, επιδεικνύοντας σε συγκεκριμένα σημεία απολλώνια ψυχραιμία, στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν την ψυχρή δολοφονία σε σκηνικό οπαδικής διαμάχης.

Εκείνη που συγκλόνισε ήταν η μητέρα του Άλκη, ξεσπώντας για τη δολοφονία του γιου της ενώπιον των κατηγορουμένων, ζητώντας να την κοιτάξουν στα μάτια και ρωτώντας γιατί αφαίρεσαν τη ζωή του εκείνο το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

Η συνέχιση της δίκης είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη, με τους υπόλοιπους μάρτυρες κατηγορίας να παίρνουν σειρά και να μιλούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα η δική διεκόπη μετά από λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Κουγιάς από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων .

Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι το αίτημα του πατέρα του Άλκη να αποκαλυφθεί στο δικαστήριο και το πρόσωπο-κλειδί που ενορχήστρωσε τη δολοφονική επίθεση εκείνης της βραδιάς, με τον Αλέξη Κούγια να κάνει νωρίτερα λόγο για ακόμα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και ήταν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη.

 

Προτεινόμενα Άρθρα