Δικαιώθηκε η Σπόρτινγκ και ο Λεάο πρέπει να της πληρώσει 16,5 εκ. ευρώ

από AllAboutARIS

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ο Ραφαέλ Λεάο! O 22χρονος εξτρέμ που αγωνίζεται πλέον στη Μίλαν, είχε σπάσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2018 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποχωρώντας μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και τους οπαδούς να παίρνουν στο… κυνήγι παίκτες και μέλη της ομάδας.

Η Σπόρτινγκ είχε κυνηγήσει δικαστικά την υπόθεση, είχε αρχικά δικαιωθεί τον Μάρτιο του 2020, αλλά ο Λεάο είχε κάνει έφεση. Συγκεκριμένα, ο νυν παίκτης της Μίλαν ειδοποιήθηκε ότι είχε διαταχθεί να καταβάλει αποζημίωση 16,5 εκατομμυρίων ευρώ για παράνομη καταγγελία του συμβολαίου αθλητικής απασχόλησης και στη Σπόρτινγκ είχε επιβληθεί επίσης να καταβάλει 40 χιλιάδες ευρώ. στον Πορτογάλο διεθνή για πρακτική ηθικής παρενόχλησης.
Στη συνέχεια, ο Λεάο ζήτησε την ακύρωση των αποφάσεων του TAD, επικαλούμενος «έλλειψη αιτιολογίας» αυτών των αποφάσεων, «παραβίαση των αρχών της διεθνούς δημόσιας τάξης του πορτογαλικού κράτους» από αυτό το διαιτητικό δικαστήριο και «παραβίαση της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας των δικαστών» που επιλέχθηκαν να κρίνουν τη διαδικασία.

Κανένα από τα επιχειρήματα του παίκτη δεν έγινε δεκτό και, όσον αφορά την υποτιθέμενη έλλειψη αμεροληψίας των δικαστών. Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, οι δικαστές απέρριψαν την έφεση που υπέβαλε ο Ράφαελ Λεάο προκειμένου να ακυρώσουν τις αποφάσεις του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (TAD), με τον Πορτογάλο να καλείται να καταβάλει το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ποσό που θεωρείται πως κόστιζε ο ποδοσφαιριστής εκείνο το διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X