Δικαστική διαμάχη για τα… μάτια πρώην του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Η Στόουκ Σίτι θα εισπράξει 100.000 λίρες από την Τραμπζονσπόρ αφού κέρδισε μια περίπλοκη υπόθεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο που αφορούσε τη μεταγραφή του Μπαντού Εντιαγέ.

Η Στόουκ κυνηγούσε χρήματα που ισχυρίζονταν ότι της οφειλόταν από τον δανεισμό του Σενεγαλέζου στην Τουρκία το 2019/20, αλλά, αφού κέρδισε την πρώτη ακρόαση στη FIFA πέρυσι, η Τραμπζονσπόρ άσκησε έφεση και πήγε στο CAS.

Η διαμάχη επικεντρώθηκε σε ρήτρες εάν η Τραμπζονσπόρ προκριθεί στους ομίλους του Champions League ή στο Europa League. Τερμάτισαν δεύτεροι, κάτι που θα έπρεπε να ήταν αρκετό για να μπουν στα προκριματικά του Champions League, και κέρδισαν το Κύπελλο Τουρκίας, το οποίο έδινε μια θέση στο Europa League, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκαν από την UEFA για ένα χρόνο λόγω παραβιάσεων των κανόνων του Financial Fair Play.

Ο αγγλική ομάδα ζήτησε τα χρήματα, αλλά ο τουρκικός σύλλογος αντιτάχθηκε, ισχυριζόμενος ότι τους σταμάτησαν με αθλητικές κυρώσεις.

Μια απόφαση της FIFA τον Μάρτιο του περασμένου έτους ανέφερε: «(Η Τραμπζονσπόρ) όντως προκρίθηκε για τη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, ακόμα κι αν δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτήν».

Στη συνέχεια, η Τραμπζονσπόρ έχασε την έφεσή της στο CAS και έχει προειδοποιηθεί ότι αν δεν πληρώσει θα της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών για τρεις μεταγραφικές περιόδους. Θα έπρεπε επίσης να πληρώσουν 15.000 λίρες σε πρόστιμο.

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα